Απεργία ΜΜΜ 28,29,30 Ιουνίου: Ποιες ώρες στάση εργασίας, τι σχεδιάζουν για Ιούλιο

Ποια ΜΜΜ προβαίνουν σε στάση εργασίαςαπεργία στις 28, 29, και 30 Ιουνίου;

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και κλιμακώνουν με απεργία και στάση εργασίας τα ΜΜΜ τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και στον προαστιακό, προχωρούν σε 3ωρες στάσεις εργασίας αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 28, Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Ιουνίου τις εξής ώρες: 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00

Όπως διαμορφώνεται το τοπίο θα υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων.

Κινητοποιήσεις και τον Ιούλιο

Με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ημέρα υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για τις δυο εταιρείες.

Την ίδια μέρα το Μετρό, δεν θα εκτελεί δρομολόγια προς το αεροδρόμιο (τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο).

Την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν επίσης την μη υπαγωγή του ΟΣΕ και κατ’ επέκταση της ΕΡΓΟΣΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (σ.σ. το λεγόμενο «υπερταμείο» αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας), την μη κατάργηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε., την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο.

Τέλος, διεκδικούν την πρόσληψη προσωπικού και την συντήρηση του τροχαίου υλικού, το οποίο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση που αγγίζει και σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια της ασφαλούς λειτουργίας του, την μη προώθηση Κανονισμού Κίνησης, ο οποίος υποβαθμίζει την ασφάλεια της κυκλοφορίας του ελληνικού σιδηροδρόμου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.