Athens Ledra: Γιατί έκλεισε τελικά το ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Γιατί έκλεισε τελικά το Athens Ledra;

Ο επίλογος γράφτηκε για το ιστορικό ξενοδοχείο Athens Ledra.

Σε αναστολή της λειτουργίας του μέχρι νεωτέρας προχώρησε από σήμερα το ξενοδοχείο Athens Ledra υπό το βάρος των χρεών σε Τράπεζες και ΙΚΑ.

Η Διεύθυνση του ξενοδοχείου ενημέρωσε τους πελάτες του σήμερα το πρωί ότι θα μεταφερθούν σε άλλα ξενοδοχεία ενώ το ίδιο συνέβη για όσους πελάτες έφθασαν σήμερα.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra προχώρησαν χθες σε επίσχεση εργασίας καθώς παρέμεναν απλήρωτοι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Ειδικότερα, από τους 150 εργαζόμενους του ξενοδοχείου, έκαναν χθες επίσχεση εργασίας 48 υπάλληλοι, σήμερα έκαναν 50 ενώ αύριο αναμένετο άλλοι 20 να ακολουθήσουν την ίδια οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Athens Ledra δεν κατάφερε να εξυπηρετήσει τις δόσεις της ρύθμισης στο ΙΚΑ για τους μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΙΚΑ να δεσμεύσει τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, πριν από περίπου 2,5 εβδομάδες το ΙΚΑ σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ήρθε σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ξενοδοχείου προκειμένου να αποδεσμεύσει τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου και να προχωρήσει σε πληρωμές.

Όμως στη συνέχεια μία εκ των πιστωτριών Τραπεζών δέσμευσε εκ νέου τους λογαριασμούς του Athens Ledra.

Σημειώνεται ότι από πέρσι είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες πλειστηριασμού, οι οποίες αναμένεται να συνεχίσει και το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα συνολικά χρέη του ξενοδοχείου κυμαίνονται πέριξ των 40 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε πώς έδιωχνε τους πελάτες της λόγω κλεισίματος το ξενοδοχείο Athens Ledra.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.