Πνίγηκε η Αθήνα: Κατακλυσμός, χαλάζι, πλημμύρες. Πρόγνωση καιρού [φωτο, video]

Και ξαφνικά… άνοιξαν οι ουρανοί και πρωτοφανής καταιγίδα πλήττει το απόγευμα την Αττική και ιδιαίτερα το κέντρο της Αθήνας.

Η σφοδρή καταιγίδα συνοδεύεται μάλιστα και από… χαλάζι, σύμφωνα με μαρτυρίες από το Σύνταγμα.

Εντονα είναι τα φαινόμενα και στα βόρεια προάστια.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές, παρά το γεγονός ότι στην Αττική σήμερα αναμενόταν πιθανότητα τοπικών βροχών.

Έντονα καιρικά φαινόμενα αυτή την στιγμή σε βόρειο και δυτική Αττική και την Αθήνα.

Έντονα καιρικά φαινόμενα με κεραυνούς και καταιγίδες εκδηλώνονται τώρα σε βόρειο και δυτική Αττική. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα ισχυρή χαλαζόπτωση, βροχές και καταιγίδες πλήττουν τα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα τις περιοχές Κηφισιά, Λυκόβρυση, Εκάλη, Θρακομακεδόνες και τα δυτικά όπως τα Μέγαρα και την Ελευσίνα και επεκτείνεται σε όλο το πλάτος του λεκανοπεδίου. Χαρακτηριστικό των φαινομένων οι έντονες ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Το μέτωπο έρχεται από βορρά και αυτή εκδηλώνονται επίσης ισχυρές καταιγίδες σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Τα περισσότερα προβλήματα από την καταιγίδα εντοπίζονται σε Κηφισιά, Μελίσσια και Βριλήσσια, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων και πέντε για πτώση δέντρων. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο, ο άσχημος καιρός έπληξε και το κέντρο της Αθήνας, ενώ έπεσε χαλάζι ακόμη και στο Σύνταγμα!

Ωστόσο, ήδη από το απόγευμα της Τρίτης ο καιρός είχε δημιουργήσει προβλήματα στη Λαμία και στα Τρίκαλα, ενώ λίγες ώρες αργότερα «χτύπησε» και την Αττική.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα αναμένονταν έντονα καιρικά φαινόμενα σε Μαγνησία και στη Φθιώτιδα, ενώ στην Αττική υπήρχε πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα βόρεια.

Εικόνα από το Σύνταγμα που «ανέβασε» στο Twitter δημοσιογράφος του Economist

Μπουρίνι στο Φάληρο

https://www.youtube.com/watch?v=6JdQ1SsJyXM

Βροχή στο Σύνταγμα

https://www.youtube.com/watch?v=xeRI7iTu98Q

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και το κέντρο της Αθήνας


Xαλάζι σε μέγεθος κορόμηλου στα Τρίκαλα

Νωρίτερα την Τρίτη, ένα δυνατό μπουρίνι έπληξε ντην πόλη των Τρικάλων και κυρίως τον άξονα Καλαμπάκας-Πύλης και περιοχές του δήμου Μουζακίου.

Το μπουρίνι συνοδευόταν με χαλάζι σε μέγεθος κορόμηλου. Η χαλαζόπτωση ήταν παρατεταμένη και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στα οπωροφόρα δέντρα, τα σιτηρά και στα ζαρζαβατικά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, οι καταστροφές είναι ολοκληρωτικές, βυθίζοντας σε απογοήτευση τους παραγωγούς.

Προβλήματα και στην Λαμία

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε, όμως, το απόγευμα και την Λαμία. Εκτός από την καταρρακτώδη βροχή κατά τόπους έπεσε χαλάζι, ενώ οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι δημιούργησαν ένα ασφυκτικό τοπίο.

Ακόμη και τα αποχετευτικά έργα του Δήμου της Λαμίας δεν άντεξαν τον όγκο του νερού και μάλιστα σε ορισμένα κρίσιμα σημεία εκτινάχτηκαν τα καπάκια της αποχέτευσης των υδάτων, δημιουργώντας παγίδες στους δρόμους.

Ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές της Λαμίας οι δρόμοι έγιναν ποτάμια ενώ μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στο οδικό δίκτυο πολλά σημεία του οποίου ήταν αδιάβατα λόγω του όγκου του νερού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.