Γιατί οι Βρετανοί άρχισαν να φορούν παραμάνες μετά το Brexit

Γιατί μετά το Brexit φορούν παραμάνες στα ρούχα τους οι Βρετανοί;

Εκτός από φόβο για το μέλλον, το Βrexit έφερε και άνοδο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη Βρετανία, με Ευρωπαίους πολίτες και άλλους «μετανάστες» που εργάζονται στην χώρα να καταγγέλλουν ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος τους!

Ωστόσο, το γεγονός αυτό φαίνεται ότι έχει προκαλέσει την οργή πολλών Βρετανών πολιτών οι οποίοι στράφηκαν στα social media, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις εχθρικές κινήσεις των συμπολιτών τους, αλλά την συμπαράστασή τους στους πολίτες της ΕΕ που ζουν στη Βρετανία.

Πώς το κάνουν αυτό; Με… παραμάνες!

Η κίνηση ξεκίνησε από την Άλισον, μια Αμερικανίδα που ζει στο Λονδίνο και η οποία ζήτησε μέσω Twitter από όλους όσοι στέκονται στο πλευρό των Ευρωπαίων που μένουν στην Βρετανία, να βάλουν μια παραμάνα στην μπλούζα ή το σακάκι τους.

«Μπορεί να το κάνει ο καθένας, όπου και να βρίσκεται για να δείξει ότι είναι σύμμαχος», ήταν το μήνυμα με το οποίο ξεκίνησε το trend #SafetyPin -δηλαδή παραμάνα ασφαλείας- στο Twitter.

Μιλώντας στον «Independent», η Άλισον αποκάλυψε ότι σκέφτηκε την καμπάνια με τις παραμάνες έπειτα από μια ρατσιστική -όπως την χαρακτήρισε- επίθεση που δέχτηκε μετά το δημοψήφισμα.

«Ψηφίσαμε να φύγουμε, να πάτε σπίτια σας». Αυτό είναι -σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ- το μήνυμα που στέλνουν όσοι στήριξαν την καμπάνια του Brexit και οι οποίοι φέρονται να βρίσκονται πίσω από την πλειοψηφία των επιθέσεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και που όπως όλα δείχνουν, σχετίζονται με το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Διαβάστε ποια θα είναι η επίσημη γλώσσα μετά το Brexit και την κατάργηση των αγγλικών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.