BREXIT Άνοιξαν οι κάλπες: Τι δείχνουν οι δύο τελευταίες δραματικές δημοσκοπήσεις

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το Brexit;

Δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης, δίνουν προβάδισμα στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά του Brexit.

Δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για τους Times, δίνει στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής 51%, έναντι 49% της εκστρατείας υπέρ του Brexit.

Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για την εφημερίδα έφερε την εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. να προηγείται.

Σε δεύτερη δημοσκόπηση, της εταιρείας ComRes για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Mail και του τηλεοπτικού δικτύου ITV, το «In» προηγείται έναντι του «Out» κατά 6% (48% – 42%). Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, προ 10 ημερών, έδινε στο «Bremain» προβάδισμα μιας μονάδας.

Σημειώνεται πως, είτε επικρατήσουν διαλυτικές τάσεις στην ΕΕ είτε οι ευρωπαϊκές ηγεσίες αποφασίσουν ότι χρειάζεται «περισσότερη Ευρώπη» για να αντιμετωπιστούν οι διαλυτικές τάσεις, οι συνέπειες για την Ελλάδα θα είναι αρνητικές.

Εάν, αντιθέτως, οι Βρετανοί δεν ψηφίσουν το Brexit, εκτιμάται ότι το κύμα ανακούφισης θα υπερκεράσει τις ανησυχίες για το μέλλον της Ευρώπης, οι οποίες έτσι κι αλλιώς έχουν εδραιωθεί πλέον από όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια της κρίσης και ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη Βρετανία.

Διαβάστε πώς το Brexit οδηγεί σε Grexit.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.