Δημοσκόπηση MRB: Νέο άνοιγμα της ψαλίδας, τι μήνυμα στέλνουν οι πολίτες σε Τσίπρα-Κυριάκο [φωτο]

Πόση η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη νέα δημοσκόπηση MRB;

Ακόμα μία δημοσκόπηση-κόλαφος τόσο για το Μέγαρο Μαξίμου όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τάσεις Ιουνίου (16-24/6) στη δημοσκόπηση MRB (πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με προσωπικές συνεντεύξεις) στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 5,9%.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 26,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 6,6%, ΚΚΕ 6,1%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,8%, Ένωση Κεντρώων 3,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,6%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, «Το Ποτάμι» με 2,2%, Λαϊκή Ενότητα 1%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,2% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 21,1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τάσεις της MRB τον Φεβρουάριο του 2016 η ΝΔ προηγείτο με ποσοστό 3,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην δημοσκόπηση MRB στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 51,4%, έναντι 24,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το «Κανένα Κόμμα» με 15%, «Άλλο Κόμμα» με 5,2% και «Δεν ξέρω… Δεν απαντώ» με ποσοστό 3,7%.

Όσον αφορά στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας λαμβάνει το 21,8% σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που βγαίνει πρώτος με 27,5% με το 45,4% όμως να λέει κανένας.

Στο μεταξύ, οι πολίτες φαίνεται να επιθυμούν τη διεξαγωγή των εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες. Ειδικότερα, στο ερώτημα τι από τα παρακάτω θα θέλατε να συμβεί μέσα στο 2016, το 36,1% απαντά εκλογές.

Στο γράφημα που ακολουθεί περιγράφονται οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου.

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση MRB είναι περισσότερο δημοφιλής σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα «πως πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα, γενικά, στη χώρα», το 92,4% απαντά αρκετά άσχημα/πολύ άσχημα, ενώ το 0,5% πολύ καλά/αρκετά καλά και ένα ποσοστό 6,6% δηλώνει «ούτε καλά, ούτε άσχημα».

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι κακή/πολύ κακή.

Επίσης το 77,5% των πολιτών εκτιμά ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει.

Στο μεταξύ, η ανεργία θεωρείται το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στις λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τον Έλληνα για το παρόν και το μέλλον της χώρας κυριαρχεί η «οργή» με 57,3%.

Παράλληλα, οι πολίτες εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να περάσει από τη Βουλή τη συμφωνία για τα εργασιακά.

Διαβάστε τι ανατροπή σημειώνεται στη δημοσκόπηση Pulse και ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.