Εκλογές Ισπανία Αποτελέσματα: Απόλυτη ανατροπή. Ράκος Ποδέμος και Τσίπρας

Ποια η απόλυτη ανατροπή στα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία;

Βατερλώ για τους Ποδέμος και τον Τσίπρα απετέλεσαν οι εκλογές στην Ισπανία, καθώς διαψεύσθηκαν όλες οι δημοσκοπήσεις και τα έξιτ πολ που ήθελαν τους Ποδέμος δεύτερο κόμμα.

Νίκη του Ραχόι με ανεβασμένα ποσοστά χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει αυτοδυναμία και δεύτερο κόμμα τους Σοσιαλιστές δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα για τις εκλογές στην Ισπανία.

Ψυχρολουσία για τους Ποδέμος που είναι τρίτο κόμμα, αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα που επένδυσε στη νίκη τους, στέλνοντας μάλιστα και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία.

Με καταμετρημένο το 85,14% των ψήφων, εκλογές Ισπανία αποτελέσματα:

-το Λαϊκό Κόμμα εξασφαλίζει ποσοστό 32,57% και 136 έδρες.

-οι Σοσιαλιστές 23,08% και 88 έδρες

-οι Unidos – Podemos 21,22% και 71 έδρες

-οι Ciudadanos 12,70% και 30 έδρες.

Στο 78,35% το Λαϊκό κόμμα λαμβάνει 32,31% και 136 έδρες, το Σοσιαλιστικό κόμμα 23,27% και 89 έδρες, οι Unidos Podemos 21,29% και 71 έδρες και οι Ciudadanos 12,51% και 29 έδρες.

Το Λαικό Κόμμα κερδίζει 13 έδρες επιπλέον, οι Σοσιαλιστές χάνουν μία έδρα, οι Podemos κερδίζουν 2 έδρες περισσότερες και οι «Πολίτες» χάνουν 11 έδρες. Είναι φανερό ότι οι ψηφοφόροι των Πολιτών μετακινήθηκαν προς προς κόμμα του Ραχόι.

Τα επίσημα αποτελέσματα στις εκλογές της Ισπανίας έρχονται να διαψεύσουν τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις των δημοσκόπων και των exit poll που έδιναν λιγότερες έδρες στον Ραχόι και δεύτερο κόμμα τους Podemos.

Διαβάστε τι έλεγαν τα έξιτ πολ για τις εκλογές στην Ισπανία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.