“Εκτός ευρώ η Ελλάδα”: Τρομολαγνικές δηλώσεις μετά το Brexit [video]

Ποιες οι νέες δηλώσεις για την Ελλάδα και την έξοδο από το ευρώ;

Ο πρώτην διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ προειδοποιεί: “To Brexit δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου”.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο και δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ ακόμα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σήμερα». Με αυτή τη δήλωση ο πρώην διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) Άλαν Γκρίνσπαν περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα το μέλλον της χώρας μας στην Ευρωζώνη και προειδοποιεί πως «τα χειρότερα έρχονται».

Σε συνέντευξή του προς το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Γκρίνσπαν εκτίμησε πως «η Ευρωζώνη αποτυγχάνει», ενώ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Brexit, υπογράμμισε:

«Η παγκόσμια οικονομία θα υποφέρει από ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Θέλοντας, μάλιστα, να δείξει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο εξής στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στον απόηχο του Brexit, ο πρώην ισχυρός άνδρας της FED δήλωσε με νόημα: «Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

«Η παγκόσμια οικονομία έχει πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Η απόρριψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους Βρετανούς ψηφοφόρους, έχει ως αιτία της την μεγάλη επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης των πραγματικών εισοδημάτων σε όλη την Ευρώπη. Αυτό, δημιουργεί σοβαρά πολιτικά προβλήματα που δεν είναι εύκολο να λυθούν», σημείωσε, εξάλλου, ο Αμερικανός οικονομολόγος.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αμερικανού οικονομολόγου για την Ελλάδα και το ευρώ:
https://www.youtube.com/watch?v=SN1jid9lLjY

Διαβάστε τι ζημιά έκανε στο ελληνικό χρηματιστήριο το Brexit.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.