Φορολογική δήλωση 2016 Παράταση: Δραματική κατάσταση, τι ανακοινώνει το υπουργείο

Μέχρι πότε θα δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2016;

Με την ιδέα να δώσει παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2016 μοιάζει να συμφιλιώνονται όλο και περισσότεροι στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Η πλάστιγγα άρχισε από χθες να γέρνει προς την ιδέα όχι μόνον να δοθεί παράταση ολίγων ημερών, αλλά και δύο ή τριών εβδομάδων ακόμη.

Καθώς απομένουν μόλις 4 -5 εργάσιμες μέρες για να τελειώσει η διορία της 30ης Ιουνίου και είχαν υποβληθεί ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μόλις 3.888.292 φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, από τις συνολικά 6 εκατομμύρια που αναμένεται να υποβληθούν φέτος.

Αν και επισήμως δεν επιβεβαιώνεται, μπροστά στον κίνδυνο να καταρρεύσει το σύστημα από μαζικές φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας στιγμής ή να υποστούν κυρώσεις εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, από τα περίπου 2,2 εκατομμύρια που δεν έχουν ακόμα μπει στην διαδικασία υποβολής, σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών μιλούν για παράταση τουλάχιστον τουλάχιστον ως τις 4 ή 10 Ιουλίου, ή ακόμα όμως και έως τις 22 Ιουλίου.

Οι τελικές αποφάσεις για παράταση ή μη θα ληφθούν ενδεχομένως σήμερα ή ως την ερχόμενη Τρίτη, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα προαναγγελθούν πριν τουλάχιστον οι φορολογικές δηλώσεις 2016 ξεπεράσουν τα 4,5 εκατομμύρια στο σύνολό τους, ώστε να πιεστούν περισσότεροι να επισπεύσουν την υποβολή.

Για τις επιχειρήσεις πάντως, εξετάζεται να λήξει η διορία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων 2016 στις 12 Ιουλίου.

Διαβάστε μέχρι πότε θα δοθεί παράταση για την τακτοποίηση των φορολογικών δηλώσεων 2016 και ποια τα σημεία SOS της φορολογικής δήλωσης 2016.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.