Γεωργία Αποστόλου: “Δεν ήταν καθόλου ξαφνικός ο θάνατος της” [video]

Ποιες οι νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο της Γεωργίας Αποστόλου; Πώς τον είχε προετοιμάσει;

Ενώ ο πατέρας της Γεωργίας Αποστόλου δεν σταματά να φωνάζει οτι η Εκκλησία την υπέβαλε σε εξαντλητική νηστεία, ο κληρικός της έρχεται να δώσει μια άλλη εικόνα.

«Δύο εβδομάδες πριν «κοιμηθεί» ήρθε πάλι να εκκλησιαστεί και να κοινωνήσει και αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα»

Ο πατήρ Σιλουανός, ο ιερέας που τέλεσε την εξόδιο ακολουθία της Γεωργίας Αποστόλου απαντά στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» στις κατηγορίες που ήθελαν τη γνωστή ηθοποιό να υποσιτίζεται λόγω της ασκητικής νηστείας που έκανε.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα βρέθηκε λίγο καιρό πριν το θάνατο της η Γεωργία Αποστόλου για να κοινωνήσει.

«Είχε έρθει ένα μήνα πριν για να κοινωνήσει και την είδα αδυνατισμένη και δεν είχε σταθερό βηματισμό. Δύο εβδομάδες πριν «κοιμηθεί» ήρθε πάλι να εκκλησιαστεί και να κοινωνήσει και αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα. Δεν μπορούσε να περπατήσει καλά και την βοηθούσε κάποιος. Μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει. Ερχόταν ανελλιπώς για να παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία και μετά αρκετές φορές κατέβαινε για καφέ στο πνευματικό κέντρο. Ήθελε να διατηρήσει την απλότητα της, την προσιτότητα της και έκρυβε την λαμπρή καριέρα που είχε κάνει στο παρελθόν.

Ο αρχιμανδρίτης πατέρας Σιλουανός που τέλεσε και την κηδεία της ηθοποιού, είναι εκείνος που αποκάλυψε την ασθένεια της 43χρονης Γεωργίας Αποστόλου.

«Δεν ήθελε ούτε να πληγώσει, ούτε να στεναχωρήσει, ούτε να ταλαιπωρήσει κανέναν με το πρόβλημα της υγείας της και το πέρασε μόνη της. Μόνη της και εγώ το έμαθα την επομένη της κηδείας της. Για την ίδια δεν ήταν καθόλου ξαφνικός ο θάνατος γιατί είχε ετοιμαστεί και μάλιστα είχε αφήσει και σημειώσεις με λεπτομέρειες και οδηγίες για τα πράγματα της τα προσωπικά, πως να τα χειριστούν και πως να τα μοιράσουν οι γονείς της, αλλά και για τα της ταφής. Είχε φροντίσει για όλα. Αυτές τις σημειώσεις μου τις έφερε η αδελφή της και τις είδα.

Ο πατέρας της δεν γνώριζε ότι η Γεωργία Αποστόλου είχε καρκίνο. Το ξέρω πολύ καλά. Και είναι λογικό και αναμενόμενο καμιά φορά, όταν το παιδί σου έχει μια λαμπρή καριέρα και τα αφήνει και στρέφεται αβίαστα προς την εκκλησία, να θεωρείς ότι κάποιος της έχει κάνει πλύση εγκεφάλου. Η εκκλησία ακολουθώντας τους ιερούς κανόνες λέει ότι νηστεία είναι όσο η δύναμις του ανθρώπου. Όσο μπορεί να νηστέψει ο άλλος. Ο πατήρ Ανανίας τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά τα τελευταία 25 χρόνια και εγώ που είμαι κοντά του, ποτέ δεν έχουμε ζητήσει από κανέναν να ακολουθήσει οποιαδήποτε εξαντλητική νηστεία.

Την γνωρίζω 7-8 χρόνια, την έβλεπα 2-3 φορές την εβδομάδα, απλά ντυμένη σαν μία απλή γυναίκα. Πότε πρόλαβε να γίνει μοναχή. Δεν στέκει αυτό. Γνωρίζω ότι δεν έγινε. Ότι είχε μια τάση προς τον μοναχισμό και της άρεσε να είναι μοναχή να κλείνεται στον εαυτό της, να προσεύχεται, να διαβάζει, δεν σημαίνει ότι κλείστηκε και σε μοναστήρι. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.»

Ο ίδιος ο αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης απαντά στον πατέρα της:

«Δεν φταίω ούτε εγώ ούτε η Εκκλησία για το θάνατο της Γεωργίας Αποστόλου. Η κοπέλα ήταν άρρωστη και δεν το είχε πει σε κανέναν. Ούτε μοναχή έγινε ποτέ όπως έχει γραφτεί, ούτε την πίεσε κανένας να αφοσιωθεί στο Θεό. Λυπόμαστε όλοι για τον ξαφνικό θάνατο της.

Δείτε τι αποακλύφθηκε για τον θάνατο της Γεωργία Αποστόλου:

Διαβάστε γιατί η Γεωργία Αποστόλου έκρυβε τον καρκίνο που την ταλαιπωρούσε χωρίς να κάνει κάτι γι’ αυτόν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.