Σοκ στα ΙΚΕΑ: Ποιο έπιπλο ανακάλεσε. Θάνατος έξι παιδιών

Ποια έπιπλα ανακαλεί άρον άρον η γνωστή εταιρεία ΙΚΕΑ;

Η Ikea ανακαλεί 29 εκατ. συρταριέρες και σιφονιέρες, αφότου τουλάχιστον έξι παιδιά σκοτώθηκαν, διότι τα συνέθλιψαν τα έπιπλα που κατέρρευσαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC που επικαλείται το MarketWatch.

Επικαλούμενο πληροφορίες από την αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων, το μέσο πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 36 παιδιά έχουν τραυματιστεί από τα έπιπλα αυτά των ΙΚΕΑ, που έγειραν διότι δεν ήταν στερεωμένα στον τοίχο.

Οι έξι θάνατοι συνέβησαν μεταξύ του 1989 και του φετινού Φεβρουαρίου, μεταδίδει το δημοσίευμα.

Ο σουηδικός κολοσσός ΙΚΕΑ στα έπιπλα προσφέρει επιστροφή χρημάτων για συρταριέρες που έχουν επηρεαστεί και κατασκευάστηκαν μεταξύ 2002 και 2006, καθώς και μερική πίστωση στα καταστήματα για προϊόντα που παράχθηκαν πριν το 2002.

Εκπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε ότι η Ikea ανακαλεί τα έπιπλα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. «Η ανάκληση βασίζεται στα τοπικά πρότυπα, τα οποία έχουν εφαρμογή στη Βόρεια Αμερική.

Οι σιφονιέρες της Ikea ανταποκρίνονται σε όλες τις υποχρεωτικές απαιτήσεις για την ασφάλεια, σε όλες τις αγορές όπου πωλούνται», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Διαβάστε ποια γνωστή σοκολάτα ανακάλεσε η ΙΚΕΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.