Σαρώνει το Lake effect την Πελοπόννησο: Κατέρρευσε στέγη σε γάμο με 1.000 καλεσμένους. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τρίπολη και Μεγαλόπολη στην Πελοπόννησο. Τι προκαλεί το Lake effect;

Το γνωστό καιρικό φαινόμενο Lake effect σαρώνει την Πελοπόννησο χωρίς έλεος.

Πανικός προκλήθησε κατά τη διάρκεια γαμήλιας δεξίωσης σε κοσμικό κέντρο της Τρίπολης, όταν εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας Lake effect που πλήττει την περιοχή, υποχώρησε τμήμα της στέγης.

Το τμήμα της οροφής που κατέρρευσε λόγω του Lake effect στην Πελοπόννησο ήταν συγκεκριμένα, για τμήμα γυψοσανίδας στο ταβάνι.

Στη δεξίωση επικράτησε πανδαιμόνιο, ευτυχώς όμως κανείς άνθρωπος δεν τραυματίστηκε.

Η Πυροσβεστική στην Τρίπολη έχει δεχτεί από την έναρξη του φαινομένου πάνω από 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων.

Εν τω μεταξύ, στην εθνική οδό στις σήραγγες στο Ραψωμμάτη έχει διεκόπη η κυκλοφορία προς Καλαμάτα γιατί γέμισε το οδόστρωμα με πέτρες και χώματα. Στο σημείο έσπευσαν μηχανήματα για να καθαρίσουν τον δρόμο. Μέχρι να γίνει ο καθαρισμός η κυκλοφορία γινόταν από την παλιά Εθνική οδό από τον κόμβο στο Αθήναιο.

Η έλλειψη συντονισμού ήταν τόσο μεγάλη που οι υπάλληλοι στα διόδια έπαιρναν χρήματα κανονικά με τον δρόμο κλεσμένο και υπήρχαν και πολλές διαμαρτυρίες.

Δείτε βίντεο από την εθνική οδό σε απαράδεκτη κατάσταση:

Στην Τρίπολη σε χείμαρρο μετατράπηκαν αρκετοί δρόμοι εξαιτίας της ασταμάτητης βροχής που ακούει στο όνομα Lake effect, η οποία χτύπησε την περιοχή.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα σε ολόκληρη την πόλη αλλά και στα χωριά. Κλειστοί παραμένουν πολλοί δρόμοι της Τρίπολης με κόκκινες κορδέλες να σταματούν την κίνηση δρόμων που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Στα γύρω χωριά η βροχή έχει φτάσει το ένα μέτρο και οι κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Τέτοια βροχή δεν είχε ζήσει ξανά η Τρίπολη, καθώς πρόκειται για το γνωστό καιρικό φαινόμενο Lake effect:

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και ο δήμος Μεγαλόπολης, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, στο δημαρχείο Μεγαλόπολης, για τον συντονισμό των προσπαθειών ώστε να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία που έπληξε μετά το μεσημέρι σήμερα τη Μεγαλόπολη.

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι μεγάλες, τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες, αφού στην περιοχή σημειώθηκε πλημμύρα και το νερό έφθασε σε 7 ώρες τα 191 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη και κατόπιν συνεννόησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα και του δημάρχου Μεγαλόπολης, Διονύση Παπαδόπουλου, κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του δήμου Μεγαλόπολης.

Εν τω μεταξύ, στην Τρίπολη αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, αλλά πλημμύρισαν ισόγεια και υπόγεια σπιτιών, κυρίως στην περιοχή πλησίον του σταθμού ΟΣΕ, ενώ η κατολίσθηση στην Μανθυρέα έχει διακόψει την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Σπάρτης και υπάρχει μεγάλη ουρά αυτοκινήτων στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στο σημείο σπεύδει μηχάνημα της αντιπεριφέρειας Αρκαδίας, για να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Επιπλέον, πρόβλημα υπάρχει και στο δρόμο Τρίπολης – Άστρους, στη γέφυρα της Μαγούλας, όπου τα νερά του Γαρεάτη ποταμού έχουν περάσει πάνω από τη γέφυρα.

Διαβάστε τι είναι το φαινομενο Lake effect που έπληξε την Πελοπόννησο, αλλά και πώς το Lake effect σάρωσε την Κεφαλονιά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.