Μπλεγμένος σε κομπίνα γνωστός δήμαρχος: Συνελήφθη επ αυτοφώρω. Πώς δρούσε [φωτο]

Ποιος γνωστός πρώην δήμαρχος συνελήφθη για κομπίνα κατά του ΕΟΠΥΥ;

Με τις κατηγορίες της απιστίας και της απάτης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ σε βαθμό κακουργήματος, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο φαρμακοποιός Λουκάς Τζανής, πρώην δήμαρχος Δραπετσώνας – Κερατσινίου.

Ο Λουκάς Τζάνης συνελήφθη από άνδρες της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

Ο συλληφθείς Λουκάς Τζανής φέρεται -σύμφωνα με δημοσίευμα του aftodioikisi.gr- να αφαιρούσε από σκευάσματα τα αυτοκόλλητα κουπόνια και τα επικολλούσε σε συνταγές για να εισπράττει τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ τα φάρμακα τα κρατούσε σε μια ιδιωτική αποθήκη.

Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν 3 έως 4 χιλιάδες κουτιά σκευασμάτων, τα οποία κρατούνταν παράνομα και κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται, πως μετά από έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών του Λουκά Τζάνη, βρέθηκαν καταθέσεις τις οποίες ο ίδιος δεν μπορεί να δικαιολογήσει ενώ ερευνάται αν αυτές προκύπτουν από την θητεία του ως Δήμαρχος.

Ποιος είναι ο Λουκάς Τζανής:

Ο Λουκάς Τζάνης γεννήθηκε στο Κερατσίνι το Νοέμβριο 1963 και διαμένει μόνιμα στη γειτονιά των παππούδων μου. Πήρε τη βασική εκπαίδευση στα σχολεία της πόλης μας και αποφοίτησα από το Λύκειο Αρρένων Κερατσινίου.

Ενεργός συνδικαλιστής στα φοιτητικά του χρόνια, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και μέχρι την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο – μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών Φαρμακευτικής Αθηνών. Το 1987, πήρε το πτυχίο της Φαρμακευτικής και από το 1989 διατηρεί Φαρμακείο (μετά την στρατιωτική μου θητεία).

Σαν Φαρμακοποιός εκπροσώπησε τους συναδέλφους του και να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη τους με την υπηρεσία του:

Έξι χρόνια αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου, εννέα χρόνια αιρετό μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και εκλέκτορας Πειραιά

Έξι χρόνια μέλος στο πενταμελές Ανώτατο Φαρμακευτικό Πειθαρχικό Συμβούλιο εκπροσωπώντας 11.000 Φαρμακοποιούς Πανελλαδικά.

Από το 1997 είναι ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής οργάνωσης «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» με αποστολές δωρεάν ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού σε κάθε κάτοικο του πλανήτη.

Υπηρετεί, χρόνια τώρα, την πόλη και τους συλλογικούς κοινωνικούς φορείς, συμμετέχοντας – ως μέλος της Ένωσης Απανταχού Συμιακών, του συλλόγου Ακρωτηριανών Θήρας (πρόεδρος 2004 – 2006), του Α.Ο Φάρος Κερατσινίου (πρόεδρος 2003 – σήμερα), του Α.Π.Μ.Ο. Νέοι Δραπετσώνας (Αντιπρόεδρος), του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θυμαιτάδαι» ως ιδρυτικό μέλος και α΄Πρόεδρος και στην Ένωση Θηραίων Νομού Πειραιά (Γενικός Γραμματέας).

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το 2002, εκλέχτηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος με 2.000 σταυρούς προτίμησης. Είμαι περήφανος για το έργο μου σαν Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στις εκλογές του 2006, εκλέχθηκε Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών «ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ» και 6.500 συμπολίτες μας, μας τιμούν με την ψήφο τους. Για πολλούς το αποτέλεσμα αυτό ήταν έκπληξη, με αποτέλεσμα το 16% στο Κερατσίνι να γίνει αντικείμενο σχολιασμών για τα μέσα ενημέρωσης πανελλαδικά.

Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 διετέλεσε Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Διαβάστε ποιοι οι μισθοί των Δημάρχων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.