Μαριέττα Γιαννάκου: Στην Εντατική διασωληνωμένη με…

Ποια είναι η κατάσταση της Μαριέττας Γιαννάκου;

Σταθερή αλλά δύσκολη παραμένει η κατάσταση της Μαριέττας Γιαννάκου.

Παραμένει νοσηλευόμενη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου.

Η κ. Γιαννάκου μετά την αγγειοπλαστική εισήχθη στη ΜΕΘ κυρίως για την υποστήριξη του αναπνευστικού της συστήματος που ήταν πολύ επιβαρυμένο – κυρίως εξαιτίας του χρόνιου πνευμονολογικού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Η κ. Γιαννάκου εμφάνισε σύντομα πυρετό, σημάδι δυνατής λοίμωξης, που υποχώρησε την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο η γενική εικόνα της δεν παρουσιάζει βελτίωση.

Γιατί μπήκε ξανά στο νοσοκομείο η Μαριέττα Γιαννάκου

Η Μαριέττα Γιαννάκου έχει στο παρελθόν ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα από τον διαβήτη, κάτι που όπως φαίνεται, δεν έχει ξεπεράσει.

Η πρώην υπουργός Παιδείας και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός έπειτα από έμφραγμα το οποίο υπέστη και πιθανότατα συνδέεται με το μεταβολικό σύνδρομο που την ταλαιπωρεί.

Η Μαριέττα Γιαννάκου υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική και παραμένει διασωληνωμένη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, με την κατάστασή της να κρίνεται σταθερή.

Η Μαριέττα Γιαννάκου είναι Ελληνίδα νευρολόγος-ψυχίατρος, πολιτικός, πρώην βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός Παιδείας, πρώην υπουργός Υγείας και πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ (ΕΛΚ). Γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1951, στο Γεράκι Λακωνίας και η ζωή της άλλαξε στις 6 Φεβρουαρίου 2008, όταν υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού μετά από κάταγμα που υπέστη.

Ο σακχαρώδης διαβήτης από τον οποίο πάσχει η Μαριέττα Γιαννάκου εμπόδιζε το τραύμα να επουλωθεί και προκάλεσε μόλυνση, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας της να επιδεινωθεί ραγδαία.

Αυτό ανάγκασε τους γιατρούς του «Ερρίκος Ντυνάν» να συνεδριάσουν εκτάκτως και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επέμβαση ακρωτηριασμού προκειμένου να σώσουν τη ζωή της.

Διαβάστε τι δίνει ελπίδα στους γιατρούς για την περίπτωση της Μαριέττας Γιαννάκου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.