Τραγικές καταστάσεις στον Μαρινόπουλο: Ποιοι «άδειασαν» τα ταμεία

Ποιοι «άδειασαν» τα ταμεία στον Μαρινόπουλο;

Όποιος πρόλαβε το χρήμα είδε. Οι προμηθευτές του Μαρινόπουλου οι οποίοι είχαν ενημερωθεί ότι τα χειρότερα έρχονται, προχώρησαν με ένδικα μέσα σε κατασχέσεις, προϊόντων, χρημάτων που ήταν στα ταμεία και εξοπλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους σήμερα το πρωί υπήρξαν τέτοιες κινήσεις σε Κολωνάκι, Κηφισιά, Αμπελόκηπους και Άλιμο και συνεχίστηκαν ακόμη και μετά τις καταθέσεις της κατάσχεσης καθώς δεν είχε γίνει γνωστή η κίνηση.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι και την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ η εταιρεία δεν είχε ενημερώσει για τις εξελίξεις οι οποίες έγιναν γνωστές από το δικαστικό ρεπορτάζ.

Σε ερωτήσεις εργαζομένων προς τους προϊστάμενους σχετικά με τις εξελίξεις η απάντηση που λάμβαναν ήταν ότι οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο δεν ευσταθούσαν και ότι η εταιρεία συνεχίζει “κανονικά” την λειτουργία της.

Αξίζει να αναφερθεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι οι εργαζόμενοι του ομίλου είναι διασπασμένοι καθώς πέρα από το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Carrefour – Μαρινόπουλος DIA, το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται εκτός γραμμής, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, συνδικαλιστικός φορέας που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και τάσσεται υπερ πιο δυναμικών κινητοποιήσεων.

Για σήμερα το απόγευμα στις 5 είχε προγραμματισθεί συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της Μαρινόπουλος στον Άλιμο την οποία στηρίζουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Ανακοίνωση του υπ. Εργασίας για την Μαρινόπουλος Α.Ε.

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με την Μαρινόπουλος Α.Ε. εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα:

Το Υπουργείο Εργασίας από καιρό και από κοινού με άλλα Υπουργεία παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και ιδιαίτερα στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της.

Το βασικότερο κριτήριο για τη συστηματική εμπλοκή του Υπουργείου Εργασίας στο ζήτημα αυτό είναι η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην εταιρία και παράλληλα η διασφάλιση της οικονομικής και εργασιακής ισορροπίας στην εφοδιαστική αλυσίδα που εξαρτάται από αυτήν.

Διαβάστε πώς βοηθάει ο Σκλαβενίτης στην προσπάθεια εξυγίανσης της Μαρινόπουλος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.