Ιερή συμμαχία Κυριάκου – Καραμανλή απέναντι σε κοινό εχθρό: Ποιον φοβούνται

Ποιον φοβούνται Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής;

Με προβληματισμό και επιφυλακτικότητα παρακολουθεί το στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη της παρασκηνιακές κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η κινητικότητα που αναπτύσσει ο πρώην πρωθυπουργός έχει θορυβήσει του στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν το κρύβουν.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται διάσταση απόψεων μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Αντώνη Σαμαρά σε μία σειρά από ζητήματα.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα το θέμα των «παραιτηθείτε» στο οποίο έστω και την ύστατη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης κράτησε μία πιο διακριτική στάση, κάτι που δεν άρεσε στο στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώξει διακαώς την πτώση της κυβέρνησης στην όποια θέλει να προσδώσει χαρακτήρα προσωπικής δικαίωσης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο κ. Μητσοτάκης φοβούμενος τη στάση που θα κρατήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί άνοιγμα προς την πτέρυγα Καραμανλή.

Καλά γνωρίζοντες τα εσωκομματικά της ΝΔ δεν αιφνιδιάζονται. Οι καραμανλικοί είναι η πιο θεσμική πτέρυγα της κεντροδεξιάς, που δεν πρόκειται, να δημιουργήσουν ποτέ πρόβλημα στον εκάστοτε αρχηγό του κόμματος.

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μία στρατηγική συμμαχία με τον πιο σταθερό πόλο της Νέας Δημοκρατίας που μπορεί να λειτουργήσει ως δικλείδα ασφαλείας για τον πρόεδρο της ΝΔ.

Διαβάστε πώς επηρεάζει τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς και τι περιλαμβάνει ο εσωτερικός ανασχηματισμός στη ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.