Οι μυστικές δημοσκοπήσεις τελειώνουν το Μαξίμου: «Σηκώστε τα μανίκια και…»

Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου;

«Σηκώστε τα μανίκια και δουλέψτε, χωρίς να σας απασχολούν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη», είπε απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός, με αυτό τον τρόπο θέλησε να κλείσει τα σενάρια περί ανασχηματισμού και να προσφέρει κίνητρο προς τα στελέχη της κυβέρνησης για να επιταχύνουν το έργο τους, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη επιμένουν πως το πλάνο τους έχει ορίζοντα τετραετίας. Την ίδια όμως στιγμή, ο Πρωθυπουργός σε συνεργασία με τους στενούς του συνεργάτες, έχουν ετοιμάσει ένα βραχυπρόθεσμο πολιτικό σχέδιο με ορίζοντα την 81η Έκθεση Θεσσαλονίκης, προκειμένου με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις να ανατρέψουν το αρνητικό για αυτούς πολιτικό κλίμα, που έχει διαμορφωθεί μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Άλλωστε, τα ποιοτικά στοιχεία από τις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους στο Μέγαρο Μαξίμου, μόνο θετικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Το γεγονός πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, είναι το στοιχείο που απασχολεί λιγότερο τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, καθώς πιστεύουν πως η διαφορά είναι μικρή και αναστρέψιμη. Εκείνο που τους προβληματίζει περισσότερο, είναι η απογοήτευση που επικρατεί στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, η ανεργία καταγράφεται σαν ο μεγάλος φόβος των πολιτών.

Αυτό είναι και το μεγάλο προσωπικό στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα. Η σταδιακή μείωση της ανεργίας, με την δημιουργία νέων, σταθερών θέσεων εργασίας. Στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί πως για να μετουσιωθεί σε πράξη αυτή η διαπίστωση, χρειάζονται δύο πράγματα. Η προσέλκυση νέων επενδύσεων και η παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως μεγάλη ώθηση στην προσέλκυση επενδύσεων θα δώσει η ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος αναμένεται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσφέρει όμως μεγάλα φορολογικά κίνητρα προς τους επίδοξους επενδυτές, όπως το de facto σταθερό φορολογικό περιβάλλον σε επενδύσεις άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας, η κυβέρνηση στηρίζει πολλές από τις ελπίδες τη στα σχεδόν 3.5 δις που θα κατευθυνθούν στην κάλυψη μερίδας των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, στα σχεδόν 7 δις ευρώ θα προέρχονται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την επανέναρξη των μεγάλων έργων και στην απορρόφηση όσο το δυνατόν περισσότερων κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ και το αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ.

Επίσης, τα ενθαρρυντικά στοιχεία από τον τουρισμό και το αναμενόμενο ρεκόρ αφίξεων αναπτερώνει το ηθικό της κυβέρνησης ως προς την ανατροπή προς όφελος της του πολιτικού κλίματος.

Η άμεση έναρξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που προβλέπει την δημιουργία σχεδόν 150.000 θέσεων εργασίας, οκτάμηνης διάρκειας, αποτελεί μία ακόμη κυβερνητική προτεραιότητα για την ανακούφιση μακροχρόνια ανέργων. Μέσα στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης βρίσκεται και η ψήφιση του νομοσχεδίου για την κοινωνική και συνεταιριστική οικονομία.

Παράλληλα, εντός του καλοκαιριού, θα προωθηθούν και οι θεσμικές δράσεις, όπως οι αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο νέος εκλογικός νόμος και θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Διαβάστε ποια τα ονόματα έκπληξη που «παίζουν» για υπουργοί στον ανασχηματισμό Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.