Σάλος με πρόεδρο της ΠΥΡΣΟΣ Security: Τι έπαιζε και φαλίρισε – 800 εργαζόμενοι στον δρόμο

Σάλος με καταγγελίες του Στέφανου Χίου που αναπαράγονται από εργαζόμενους της ΠΥΡΣΟΣ Security και κάνουν λόγο για τζόγο.

«Λουκέτο» έβαλε η εταιρεία ΠΥΡΣΟΣ Security που εδώ και ένα χρόνο είχε προχωρήσει σε στάση πληρωμών απέναντι σε εργαζόμενους και πιστωτές.

Αίσθηση προκαλούν όμως οι πληροφορίες οτι ο γιος του προέδρου της ΠΥΡΣΟΣ Security τζογάριζε χρήματα σε τυχερά παιχνίδια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάλληλοί της ΠΥΡΣΟΣ Security έμαθαν τα άσχημα νέα την ώρα που εκτελούσαν χρηματαποστολή για λογαριασμό τράπεζας.

Το θέμα είναι πρώτο θέμα συζήτησης στο facebook των εργαζομένων και το έβγαλε στο φως ο Στέφανος Χίος στο Μακελειό:

Εν τω μεταξύ, για βάσιμες υποψίες περί σοβαρών ποινικών ευθυνών της εταιρείας ΠΥΡΣΟΣ Security, που έβαλε «λουκέτο» προ ημερών κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωσή του, μετά τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Συγκεριμένα, το υπουργείο σημειώνει ότι από τους εργαζόμενους εκτέθηκαν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από την ξαφνική λύση των εργασιών της εταιρείας ΠΥΡΣΟΣ Security και προσθέτει:

«Η ενημέρωση που έγινε, και η εξέλιξη της όλης υπόθεσης, τεκμηριώνει τις βάσιμες υποψίες του Υπουργείου Εργασίας, όπως αυτές εκφράστηκαν στο προηγούμενο δελτίο τύπου, για σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών για όλο το χειρισμό από την εταιρεία (μεταφορά λογαριασμών, εκποίηση περιουσιακών στοιχειών και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας τις τελευταίες μέρες).

»Το δεύτερο που αποκαλύφθηκε είναι ότι εκτός από την ΠΥΡΣΟΣ Security, σταμάτησε η λειτουργία και της θυγατρικής (με την ίδια έδρα) εταιρείας ΑΙΤ που απασχολούσε 38 εργαζόμενους».

Παράλληλα, το υπουργείο κάνει γνωστές δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε για:

– Την ένταξη των εργαζομένων της ΠΥΡΣΟΣ Security και της ΑΙΤ στο πεδίο προστασίας του ΟΑΕΔ για την άμεση καταβολή επιδόματος ανεργίας
– Την ένταξη των εργαζομένων αυτών στο πρόγραμμα έκτακτου βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.
– Τη διερεύνηση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου της συγκρότησης ειδικού προγράμματος που θα συμπεριλάβει τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που κλείνουν ή που εγκαταλείπουν την δραστηριότητα τους ή πτωχεύουν.
– Την συνέχιση της απαίτησης για δικαστική (μέσω των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών) διερεύνηση ειδικά της υπόθεσης αυτής με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στην αρχή.
– Την εξέταση από κοινού με τους εργαζόμενους της δυνατότητας να ενταχθούν σε προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο ίδιο αντικείμενο.

Καταλήγοντας αναφέρει:

«Πέρα από το ειδικότερο πρόβλημα με την παραβατική λειτουργία της ΠΥΡΣΟΣ Security, το υπουργείο επισημαίνει ότι στον κλάδο αυτό όσο και στις εταιρείες καθαρισμού παρουσιάζεται έντονη παραβατικότητα από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο θα ενεργοποιήσει άμεσα τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο ώστε να τηρούνται οι διατάξεις τόσο της εργατικής όσο και της ασφαλιστικής νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις του κλάδου».

Διαβάστε γιατί έκλεισε η ΠΥΡΣΟΣ Security αφήνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στον δρόμο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.