Άσχετοι Βρετανοί: Τι έψαξαν στο Google αφού ψήφισαν Brexit

Τι έψαξαν στο google οι Βρετανοί μετά την ανακοίνωση του Brexit;

Στις έξι το πρωί της Παρασκευής ώρα Αγγλίας, οχτώ ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ, και μόλις άρχισε να ξεκαθαρίζει ότι θα επικρατούσε το Brexit, συνέβη το… απίστευτο.

Βρετανοί πολίτες φαίνεται λοιπόν, πως άρχισαν να προστρέχουν στο Google κάνοντας μαζικά την ερώτηση: «Τι είναι η ΕΕ;».

Ολόκληρος ο κόσμος νιώθει σύχγυση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Στην Γηραιά Αλβιώνα, αν και οι ηγέτες της εκστρατείας υπέρ του Brexit εμφανίζονται στις δηλώσεις τους ενθουσιασμένοι και περήφανοι για την νίκη του στρατοπέδου τους, φαίνεται ότι οι απλοί Βρετανοί που ψήφισαν την έξοδο της από την Ευρώπη μάλλον δεν κατάλαβαν τι… ψήφιζαν.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washigton Post η σύγχυση των Βρετανών, σχετικά με το αντίκτυπο που θα έχει το Brexit στην βρετανική οικονομία, αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις αναζητήσεις τους στο Google μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Τα Google Trends δείχνουν ότι οι συχνότερες αναζητήσεις είναι «Τι θα συμβεί αν φύγει η Βρετανία από την ΕΕ;», » Τι είναι η ΕΕ;», «Ποιες χώρες είναι μέλη της ΕΕ;» κ.α οι οποίες, σύμφωνα με την Google έχουν τριπλασιαστεί!

Το παρακάτω γράφημα είναι από την υπηρεσία Google Trends που είναι προσβάσιμη στο κοινό και την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να δει τις τάσεις που διαμορφώνονται σε συγκεκριμένες χώρες.

Δείτε το γράφημα με τις αναζητήσεις, που έκαναν στο Google οι Βρετανοί μετά το Brexit:

Διαβάστε ποιος ο νέος τουρκικής καταγωγής Πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά το Brexit.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.