Δημοσκόπηση Alco: Τι δείχνει νέο γκάλοπ για διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ποια 9 κόμματα στη Βουλή

Τι δείχνει η δημοσκόπηση Alco για διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Αυτή τη φορά είναι η εταιρεία Alco, η οποία κατέγραψε προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ, ενώ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων διευρύνεται στο 7%.

Και από αυτή τη δημοσκόπηση προκύπτει Βουλή αποτελούμενη από έξι κόμματα και με τέσσερα κόμματα (Λαϊκή Ενότητα, Ποτάμι, Πλεύση Ελευθερίας και Ανεξάρτητους Έλληνες) να συγκεντρώνουν ποσοστό πάνω από 2,2%, που σε συνδυασμό με το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων τους δίνει ελπίδες να πιάσουν το όριο του 3% που απαιτείται για να μπουν στη Βουλή. Μάλιστα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων τα τρία από τα κόμματα αυτά καταφέρνουν να ξεπεράσουν το όριο του 3%!

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Alco που πραγματοποιήθηκε για τα «Παραπολιτικά», τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου, διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 21,1%
ΣΥΡΙΖΑ 15%
Χρυσή Αυγή 7,2%
ΚΚΕ 5,3%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 4%
Ένωση Κεντρώων 3,3%
Λαϊκή Ενότητα 2,6%
Ποτάμι 2,5%
Πλεύση Ελευθερίας 2,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,2%
Άλλο κόμμα 4,4%
Λευκό 3,1%
Αποχή 11,8%
Αναποφάσιστοι 15%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, βάσει της ίδιας δημοσκόπησης, προκύπτει Βουλή με 9 κόμματα, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να μένουν εκτός. Και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι πολύ μεγάλο, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για μεγάλες τροποποιήσεις. Επίσης, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 7 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 24,6%
ΣΥΡΙΖΑ 17,6%
Χρυσή Αυγή 8,4%
ΚΚΕ 6,3%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,7%
Ένωση Κεντρώων 3,9%
Πλεύση Ελευθερίας 3,1%
Ποτάμι 3%
Λαϊκή Ενότητα 3%
ΑΝΕΛ 2,6%
Άλλο 5%
Αναποφάσιστοι 17,6%

Διαβάστε τι δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.