Έλληνας μεταξύ των νεκρών από την επίθεση στο Μόναχο. Δραματικές εξελίξεις

Ανησυχία προκαλεί η πληροφορία οτι μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση στο Μόναχο πιθανόν να υπάρχει και Έλληνας.

Με το σταγονόμετρο έρχονται οι πληροφορίες για την επίθεση στο Μόναχο.

Μετά την αποκάλυψη οτι ο δράστης ήταν 18χρονος Ιρανογερμανός στο Μόναχο, μία άλλη πληροφορία γεμίζει με ανησυχία τους Έλληνες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ένας Έλληνας είναι μεταξύ των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στο Μόναχο.

Την είδηση φέρεται να γνωστοποίησε στην Ελληνίδα Γενική Πρόξενο Μονάχου η Γερμανική Αστυνομία, όπως ανέφερε στο twitter και ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιώργος Παππάς:

Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα του Έλληνα νεκρού στο Μόναχο.

Πάντως, τα θύματα στο Μόναχο είναι μία 45χρονη γυναίκα και οκτώ νέοι 16-21 ετών.

Εν τω μεταξύ, πολλοί Έλληνες ήταν στο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Τη στιγμή της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο περιέγραψε στην ΕΡΤ, ο Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας, Αναστάσιος Χονδρονικολής που βρισκόταν στο σημείο.

«Ήμουν με τη γυναίκα μου στο εμπορικό κέντρο. Ήμασταν σε κατάστημα, χτύπησε ο συναγερμός, μας έβγαλαν στην ταράτσα και εκεί είδα τον πραγματικό εφιάλτη, είδα 5-6 ανθρώπους στο έδαφος, οι δύο πρέπει να ήταν νεκροί, ήταν απερίγραπτο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χονδρονικολής.

«Άρχισαν οι φωνές, κλάματα. Μπήκαμε σε μία αίθουσα, κάτι σαν σχολή οδηγών από τις 6 και ήρθε ο στρατός και μας έβγαλε γύρω στις 11.00 το βράδυ και πήγαμε να δώσουμε κατάθεση. Είχε πάρει ο ιδιοκτήτης της αίθουσας οδηγίες να μείνουμε στο χώρο σκυμμένοι κάτω», συμπλήρωσε.

«Υπήρχε ένας μεταμφιεσμένος σε Άγιο Βασίλη και μοίραζε φυλλάδια. Ήταν παράξενο για καλοκαίρι. Τον χαιρετήσαμε και του κάναμε πλάκα», είπε ο κ. Χονδρονικολής αναφορικά με τον δράστη που φέρεται να είναι μεταμφιεσμένος.

« Ακούσαμε πυροβολισμούς πρώτα από τον δράστη και μετά προφανώς αντάλλαξαν πυροβολισμούς με δυο αστυνομικούς», συμπλήρωσε και επεσήμανε: «Πιστεύω ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι από ένας, μπορεί να ήταν δύο-τρεις γιατί υπήρχαν πολλοί τραυματίες σε διάφορα μέρη».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στη Γερμανία και στον γερμανικό λαό, αλλά και τον αποτροπιασμό του για την αιματηρή επίθεση στο Μόναχο, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο τουίτερ στη γερμανική γλώσσα. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση του ΥΠΕΞ αναφέρει στα γερμανικά: «Was für ein Schock! Wir stehen solidarisch an der Seite#Deutschlands #München».

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε στην Κεντρική Ιστοσελίδα του (www.mfa.gr) τηλέφωνα επικοινωνίας για πολίτες που βρίσκονται στο Μόναχο ή τους οικείους τους. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Γενικού Προξενείου Μονάχου (00491746744898) και του Υπουργείου Εξωτερικών (210-368 1730) και στο email mdk@mfa.gr.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.