Νέα επίθεση σοκ στη Γερμανία: Σύρος ανατινάχθηκε σε φεστιβάλ μουσικής. Νεκροί, τραυματίες [video]

Ποια η νέα βομβιστική επίθεση που συγκλονίζει τη Γερμανία;

Νέα επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο Άνσμπαχ της Γερμανίας.

Σύρος πρόσφυγας ο βομβιστής ο οποίος ανατινάχθηκε.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε αργά χθες στην πόλη Άνσμπαχ, κοντά στην Νυρεμβέργη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας.

Είναι το τέταρτο επεισόδιο βίας στη Γερμανία σε μια εβδομάδα και ξετυλίχθηκε ενώ η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ μετά από το φόνο 9 ατόμων από έναν 18χρονο Ιρανο-Γερμανό οπλοφόρο στο Μόναχο την Παρασκευή.

Η έκρηξη στην πόλη Άνσμπαχ οδήγησε στην αναγκαστική εκκένωση ενός παραπλήσιου φεστιβάλ μουσικής το οποίο παρακολουθούσαν 2.000 άτομα, είπαν οι αρχές.

«Υποθέτουμε ότι ήταν εσκεμμένη έκρηξη», είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας. Πρόσθεσε ότι οι αρχές δεν έχουν προβεί σε συλλήψεις σχετικά με την έκρηξη άλλα ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν βρισκόταν καθ’ οδόν στην περιοχή της έκρηξης.

Ο δήμαρχος της Άνσμπαχ είπε στα ΜΜΕ ότι η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Nordbayern.de.

Τελικά όπως προέκυψε ένας 27χρονος Σύρος του οποίου η αίτηση ασύλου στη Γερμανία είχε απορριφθεί πριν από ένα χρόνο σκοτώθηκε όταν η βόμβα που έφερε πάνω του εξερράγη έξω από το φεστιβάλ μουσικής στην Άνσμπαχ, είπε αξιωματούχος της Βαυαρίας σε συνέντευξη τύπου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν είπε ότι ο νεαρός άντρας είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας προηγουμένως. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν είχε σκοπό να αυτοκτονήσει ή «να παρασύρει και άλλους στο θάνατο», είπε ο ιστότοπος Nordbayern.de. Δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν στην έκρηξη.

Ο Χέρμαν είπε ότι προφανώς δεν του είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ της Άνσμπαχ λίγο πριν την έκρηξη, σύμφωνα με τον ιστότοπο. Ο χώρος του φεστιβάλ εκκενώθηκε από τα 2.000 άτομα που το παρακολουθούσαν, είπε η αστυνομία.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως η έκρηξη μπορεί να οφείλονταν σε διαρροή αερίου.

Διαβάστε ποιος είναι ο Χουσεϊν Νταιτσίκ, που θυσιάστηκε στο Μόναχο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.