Ποια Ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία κολοσσός κινδυνεύει με κανόνι: Βόμβα στην αγορά

Ποια ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία κινδυνεύει να ρίξει κανόνι;

Μετά την πολύκροτη υπόθεση και το κανόνι της μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, η κατρακύλα στην ελληνική αγορά συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς.

Η οικονομική κρίση, που έχει ωθήσει χιλιάδες επιχειρήσεις στον γκρεμό και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, φαίνεται πως δεν θα σταματήσει εγκαίρως, παρά τα σενάρια για… ανάκαμψη.

Μια νέα είδηση, λοιπόν, που έσκασε σαν βόμβα στην ελληνική αγορά είναι -σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας- πως η ναυτιλιακή εταιρεία κολοσσός Hellenic Seaways, κινδυνεύει με κανόνι.

Η εν λόγω είδηση είναι προφανές πως έχει προκαλέσει σάλο, δείχνοντας πως ακόμη και η κατά τα άλλα τεράστια εταιρεία Hellenic Seaways είναι ανήμπορη απέναντι στην οικονομική κρίση.

Δεν είναι κρυφό άλλωστε πως σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν κι άλλες εταιρείες από τον χώρο της γαλακτοβιομηχανίας, του εμπορίου, της ιδιωτικής υγείας και των κλινικών, των ναυπηγείων, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας αλουμινίου, ενώ ήδη αρκετοί όμιλοι έχουν πέρασει ήδη στον έλεγχο των τραπεζών, αφού αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές τους.

Ανάμεσά τους -σύμφωνα με την Ημερησία- οι δύο μεγάλες εταιρείες της ιχθυοκαλλιέργειας, Σελοντα και Νηρέας, η ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways, το ξενοδοχείο Capsis στη Ρόδο και από χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η Euromedica.

Η αγωνία στην αγορά είναι διάχυτη, καθώς σε περίπτωση που αρχίσει ένα καταστροφικό ντόμινο πτωχεύσεων δύσκολα θα αποφύγουν τις ζημιές, οι οποίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο και τη δικής τους βιωσιμότητα.

Hellenic Seaways

Η HELLENIC SEAWAYS είναι η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και φορτίων στην Ελλάδα και την ευρύτερη Μεσόγειο. Στόχος της είναι να προσφέρει στους επιβάτες της πρωτοποριακές υπηρεσίες, υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση και ασφάλεια πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το ταξίδι τους.

Με περισσότερα από 15 χρόνια παρουσίας στην ελληνική επιβατηγό ναυτιλία, η HELLENIC SEAWAYS διαθέτει στόλο με 21 συμβατικά και ταχύπλοα πλοία και προσεγγίζει 35 προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας στους επιβάτες της ολοκληρωμένες τουριστικές υπηρεσίες εν πλω.

To 2016, η HELLENIC SEAWAYS προσθέτει στο στόλο της 3 εκ βάθρων ανακαινισμένα πλοία, το HIGHSPEED 7, το HELLENIC HIGHSPEED και το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ.

Σημειώνεται, πως από την ίδια τη ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways τηρείται σιγή ιχθύος με τα στελέχη της να μην έχουν προβεί ακόμη σε ανακοινώσεις.

Διαβάστε ποιος εκδοτικός όμιλος είναι ο νέος Μαρινόπουλος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.