Νέο σοκ στη Γαλλία: Ισλαμιστές εισέβαλαν σε εκκλησία – Τι έκαναν στον άτυχο ιερέα [φωτο, video]

Ποια η νέα επίθεση ισλαμιστών σε εκκλησία στη Γαλλία που συγκλονίζει;

Σοκ στη Γαλλία. Δύο άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια είχαν συλλάβει ομήρους σε εκκλησία σε πόλη της Νορμανδίας, στη βόρεια Γαλλία.

Οπως μεταδίδει η Figaro οι ένοπλοι έκοψαν με λεπίδα τον λαιμό του ιερέα που κρατούσαν όμηρο, ενώ η αστυνομία εξουδετέρωσε τους δύο δράστες πυροβολώντας τους.

Στο σημείο μεταβαίνει ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Οι ένοπλοι κρατούσαν ομήρους τον ιερέα, δύο μοναχές και δύο πιστούς.

Ο ένας εκ των ομήρων έχει τραυματιστεί σοβαρά. Οπως ανακοινώθηκε την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική.

https://www.youtube.com/watch?v=nI3zr81LKEw

Συνεχίζουν να σοκάρουν οι αποκαλύψεις έπειτα από την τελευταία επίθεση σε γαλλική εκκλησία της Νορμανδίας, αυτή τη φορά – με την εισβολή ενόπλων σε ναό στην περιοχή του Saint-Étienne-du-Rouvray είχε τραγικό τέλος.

Τα δύο άτομα αρχικά εισέβαλαν και κράτησαν ομήρους δυο καλόγριες και αρκετούς πιστούς, ενώ όταν διαπιστώθηκε πως οι δράστες είχαν δολοφονήσει εν ψυχρό τον ιερέα του ναού πάρθηκε η απόφαση επέμβασης, γεγονός που προκάλεσε μάχη σώμα με σώμα και τελικά οι δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας.

Λίγες ώρες αργότερα όμως οι ισλαμιστές πανηγύριζαν με την εξέλιξη του τελευταίου χτυπήματος και φυσικά τον αποκεφαλισμό του ιερέα.Συγκεκριμένα, το προσκείμενο στο ISIS πρακτορείο A’maq ανέφερε επισήμως ότι «δύο στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους» πραγματοποίησαν την άγρια επίθεση στη Γαλλία.

Μάλιστα, η επίθεση φέρεται να ήταν σε μια λίστα που θα γίνονταν χτυπήματα και η οποία βρέθηκε στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας τον Απρίλιο του 2015 μετά τη σύλληψη ενός εξτρεμιστή.

Η αγγλική Daily Mail, έδωσε στη δημοσιότητα, τη φωτογραφία του ιερέα που αποκεφαλίστηκε στον καθολικό ναό της Νορμανδίας κια πρόκειται για τον 84χρονο πάστορα Ζακ Εμέλ.

Ολάντ: Η Γαλλία πρέπει να πολεμήσει κατά του ISIS με όλα τα μέσα

“Οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία στη Νορμανδία ήταν τρομοκράτες που είχαν δηλώσει υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από το σημείο της επίθεσης. Ακόμη, τόνισε ότι “η Γαλλία πρέπει να πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους με όλα τα μέσα, σεβόμενοι παράλληλα τους νόμους”.

Εξέφρασε επίσης στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους Καθολικούς της Γαλλίας, την αλληλεγγύη και τη συμπόνια του Έθνους.

Διαβάστε πόσοι νεκροί και τραυματίες από την επίθεση στη Γαλλία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.