Λουκέτο για το Kickass Torrents;

Λουκέτο για το Kickass Torrents;

Λουκέτο για το Kickass Torrents, ένα από τα δημοφιλέστερα πειρατικά sites για «κατέβασμα» ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, μουσικής και παιχνιδιών, αξίας έως 1 δισ. δολ.

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης κατάσχεσε επτά domain της πειρατικής ιστοσελίδας (kickasstorrents.com, kat.ph, kickass.to, kastatic.com, kickass.so, thekat.tv,kat.cr)και άσκησε κατηγορίες στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη της σελίδας για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και ξέπλυμα χρήματος.

Οι Αρχές είχαν βάλει εδώ και καιρό στο μάτι τον 30χρονο Ουκρανό, Αρτέμ Βάλουιν, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στην Πολωνία.

Ο Βάλουιν φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του Kickass Torrents από το 2008.

Στον Βάουλιν έχουν ασκηθεί κατηγορίες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και ξέπλυμα χρήματος, και αν καταδικαστεί, η ποινή του θα είναι 25 χρόνια φυλάκιση (5 για τα πνευματικά δικαιώματα και 20 για ξέπλυμα χρήματος).

Εκτιμάται ότι το Kickass Torrents έχει καθημερινή επισκεψιμότητα πάνω από 50 εκατ. χρήστες.

Εδώ και χρόνια οι Αρχές παγκοσμίως προσπαθούν να βάλουν «φρένο» στο πειρατικές ιστοσελίδες που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα, ωστόσο, το κλείσιμό τους είναι αρκετά δύσκολο, καθώς οι ιδιοκτήτες τους είναι συνήθως πολύ καλοί γνώστες της τεχνολογίας και βρίσκουν συνεχώς τρόπους για ξεφεύγουν.

Το 2012 το FBI κατάφερε να κλείσει το Megaupload.com, το οποίο προκάλεσε περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια ζημιά στους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ «πολεμούν» δικαστικά τον ιδρυτή Κιμ Ντότκομ, ο οποίος αναμένεται να «ανεβάσει» ξανά το site τον επόμενο Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ το Pirate Bay, παρά τις αμέτρητες καταγγελίες και συλλήψεις των διαχειριστών του συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά μέχρι και σήμερα.

Μένει να φανεί αν και το Kickass Torrents επανέλθει, όπως έχει δείξει το παρελθόν.

Διαβάστε τι ισχύει για το λουκέτο στα Goody’s.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.