Στέφανος Κορκολής: Σοβαρό πρόλημα υγείας και καρκίνος

Τι είπε ο Στέφανος Κορκολής για το πρόβλημα υγείας του και τον καρκίνο;

Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε μεταξύ άλλων, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά», για την μάχη με τον καρκίνο, ενώ έδωσε και ένα μήνυμα στα νέα παιδιά.

Μάχη με τον καρκίνο δίνει ο Στέφανος Κορκολής και δεν διστάζει πια να μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτός.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισες μια δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, διαχειρίστηκες το θέμα της υγείας σου με ψυχραιμία και χιούμορ. Στο ταξίδι αυτό υπήρξαν στιγμές που λύγισες;

Φυσικά, οι πρώτες ημέρες μια μάχης είναι πάντα δύσκολες, αλλά όπως μου έλεγε ο πατέρας μου, ο στρατιώτης πριν από τη μάχη πάντα φοβάται, αλλά την ώρα της μάχης γίνεται θηρίο. Άρα, δεν το βάζω κάτω και συνεχίζω. Η ασθένεια αυτή σε ωθεί να κάνεις ένα γενικό ξεσκαρτάρισμα στη ζωή σου, υπό την έννοια ότι πετάς ότι σου είναι άχρηστο, βαρετό και επικίνδυνο.

Το γεγονός ότι δημοσιεύτηκε η αρρώστια μου δεν έγινε επί τούτου. Έτυχε να παίξω σε μια συναυλία για τον σύλλογο “Ορίζοντας”, ο οποίος στηρίζει εμπράκτως ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ ότι πάσχω κι εγώ από την ίδια ασθένεια, δηλώνοντας, όμως, ότι είμαι στο πιάνο μου και γερός. Το στιγμιότυπο αυτό το μαγνητοσκόπησε ένα τοπικό κανάλι, λόγω έλλειψης σοβαρότερων ειδήσεων, έπαιξε σε ένα μεγάλο κανάλι κι έτσι γνωστοποιήθηκε.

Δεν δυσαρεστήθηκα, διότι μου έδωσε την ευκαιρία να βροντοφωνάξω στα νέα παιδιά να κόψουν το τσιγάρο, διότι εμένα αυτό ήταν που με οδήγησε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω, που νοσούν από την ίδια ασθένεια, είσαι πρότυπο για τον τρόπο που τη βιώνεις. Τι μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις;

Προς Θεού, δεν μπορείς να είσαι πρότυπο για κάτι τέτοιο. Απλά, λόγω αναγνωρισιμότητας, μπορώ όσο γίνεται, να στέλνω κάποια μηνύματα και παροτρύνσεις.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου παράδειγμα, σε καμία περίπτωση. Παράδειγμα για εμένα είναι οι άνθρωποι που υποφέρουν καθημερινά και δεν το βάζουν κάτω.

Το μόνο που μπορώ να δώσω σαν συμβουλή, ως κάποιος που δεν την εφάρμοσε, είναι η πρόληψη. Ένα τσεκ απ δεν βλάπτει. Μη μένουμε με την αυταπάτη ότι αυτή η αρρώστια χτυπά μόνο την πόρτα του διπλανού μας.

Η δημόσια εξομολόγηση του Στέφανου Κορκολή πριν από 2 χρόνια για τη μάχη του με τον καρκίνο προκάλεσε σοκ. Θέλει θάρρος να μιλήσεις σε ένα κατάμεστο θέατρο για μια ασθένεια τόσο δύσκολη όσο ο καρκίνος.

Ο Στέφανος Κορκολής ανέβηκε τότε στη σκηνή και είπε: «Πάσχω από καρκίνο. Πέρυσι τον Οκτώβριο το ανακάλυψα, αλλά όπως με βλέπετε είμαι εδώ στο πιάνο μου, στη μουσική μου, δίπλα σε ανθρώπους που αγαπάω και… όλα διορθώνονται. Πρόληψη. Θα ήθελα να τονίσω στους νέους ανθρώπους… όσο μπορείτε σταματήστε το. Πραγματικά το τσιγάρο σκοτώνει… εγώ κάπνιζα τέσσερα πακέτα…».

Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε για αυτή τη δύσκολη μάχη, το πόσο άλλαξε η ζωή του αλλά και το πόσο έχει εκτιμήσει κάποια πράγματα που πριν «τα πετούσε στα σκουπίδια»:

«Μάχη με τον καρκίνο. Όταν μάχεσαι οφείλεις να είσαι δυνατός. Η ζωή μου σαφώς και άλλαξε σχεδόν 180 μοίρες. Βλέπεις καθαρά το άχρηστο και λες πια “δεν βαριέσαι, αδελφέ”. Το πετάς στα σκουπίδια. Βλέπεις το χρήσιμο και δεν το αφήνεις να φύγει. Διώχνεις ότι σε ενοχλεί -μιλάω πάντα για τον εαυτό μου-, ακόμα και ανθρώπους.

Ναι, έχω αλλάξει. Και χαίρομαι για αυτό – κι ας άργησα. Έπαψα πλέον να είμαι ανοιχτός και εύπιστος. Μπορώ μα πω ότι όλη αυτή η περιπέτεια άνοιξε ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή μου. Έμαθα να κάνω οικονομία στις επιλογές μου – στο μόνο που δεν κάνω οικονομία είναι στη μουσική μου».

Διαβάστε γιατί ο Στέφανος Κορκολής ήταν παιδί-τραύμα στα σχολικά χρόνια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.