Μυστική συνάντηση Καραμανλή-Κυριάκου: Τι συζήτησαν, ο ρόλος της Ντόρας

Τι συζήτησαν στην κρυφή συνάντηση Κυριάκος Μητσοτάκης και Καραμανλής;

Συντονισμένες και προσεκτικές κινήσεις του προέδρου της ΝΔ με τον Κώστα Καραμανλή.

Το ραντεβού δόθηκε στο σπίτι του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κηφισιά.

Μάλιστα το τραπέζι ήταν για τέσσερις αφού το παρών έδωσαν και οι γυναίκες τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε εδώ και καιρό να συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό και από ότι φαίνεται ήρθε η ώρα.

Αφού όχι μόνο ήθελε να διατηρήσει ζεστές τις σχέσεις του με τον μακροβιότερο πρόεδρο του κόμματος και το πιο αγαπητό πρόσωπο της κεντροδεξιάς αλλά παράλληλα για να στείλει και ένα μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά που το τελευταίο διάστημα δείχνει έντονη κινητικότητα.

Η συνάντηση αποτέλεσε μία ευκαιρία για τον Κυριάκο να ακούσει τις εμπειρίες που είχε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ διέλυσε τις φήμες που ήθελαν τον Κώστα Καραμανλή να έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκε την πρόσκληση ενώ επανέλαβε στον πρόεδρο της ΝΔ για ακόμη μια φορά πως δεν επεμβαίνει στα εσωκομματικά παρά μόνο αν ζητηθεί η άποψη του.

Αυτός ήταν και ο λόγος που δόθηκε στη δημοσιότητα τελικά η πραγματοποίηση της συνάντησης – σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Μεϊμαράκη – καθώς αρχική πρόθεση ήταν να μην γίνει καμία διαρροή.

Οι δύο άνδρες συνάντησαν εκτενώς το πολιτικό σκηνικό και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το φθινόπωρο θα υπάρχουν εξελίξεις χωρίς να αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

Για να γίνει αυτή η συνάντηση υπήρξε μεγάλο παρασκήνιο επί ημέρες και κεντρικό ρόλο διαδραμάτισε η Ντόρα Μπακογιάννη που έτσι και αλλιώς έχει τακτική επικοινωνία με τον Κ. Καραμανλή.

Οι καλά μυημένοι πάντως παρατηρούν και την στροφή που φαίνεται να κάνει ο Μητσοτάκης και να εξετάζει το ενδεχόμενο να εκλέγεται από τη βάση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αν δεν βγαίνει από τη Βουλή ώστε να μην οδηγείται η χώρα σε πρόωρες εκλογές .

Μια μεσοβέζικη λύση που όμως είναι πιο κοντά στον Καραμανλή που εδώ και χρόνια υποστηρίζει πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλέγεται από τη βάση με συγκεκριμένες αρμοδιότητες όμως για να υπάρχει μια σταθερά στο πολιτικό σύστημα , ποσό μάλλον αν περάσει και η απλή αναλογική.

Διαβάστε πώς σχεδιάζει να αξιοποιήσει ο Τσίπρας τον Κώστα Καραμανλή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.