Γελάνε ακόμα με την εξορία του Κυριάκου: «Ήμουν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών στο…» [video]

Ποια η απίστευτη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξορία και τους… μήνες του ως πολιτικός κρατούμενος;

Αίσθηση και πολλά γέλια στην βουλή προκάλεσε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανταπάντησή του στον Νίκο Βούτση.

Ο αρχηγός της ΝΔ είπε πως ήταν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από την Χούντα κι ότι έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εξορία.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, απευθυνόμενος προς βουλευτές των άλλων κομμάτων “γιατί γελάτε;”.

Για την ιστορία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1968.

Στο διάστημα εκείνο η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος το 1967.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δραπέτευσε τον 15αύγουστο του 1968 για το Παρίσι. Λίγο καιρό αργότερα πήγε να τον βρει στην γαλλική πρωτεύουσα και η οικογένειά του.

Εκείνη την εποχή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στα ξένα Μέσα ότι ο γιος του ήταν έξι μηνών και ίσως ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος στον κόσμο.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το 2′:07” και μετά:

Για τις δύσκολες μέρες που πέρασε στην εξορία του… Παρισιού, τα πρώτα χρόνια της ζωής του, μίλησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, με αποτέλεσμα να γελάσουν μέχρι και τα… έδρανα.

«Εγώ ήμουν πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών από τη Χούντα και έζησα τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής μου στην εξορία», ήταν τα ακριβή λόγια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να ακουστούν γέλια σε όλη την αίθουσα.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν εκατοντάδες χρήστες στο twitter, οι οποίοι τον «γλέντησαν» για τα καλά, δημιουργώντας μάλιστα και σχετικό hashtag. Το #politikos_kratoumenos

Δείτε μερικά από τα καλύτερα tweets:

Διαβάστε ποια τα ύποπτα σημεία στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.