Hippy Crack: Χαμός στα Μάλια με το ναρκωτικό… μπαλόνι των κοσμικών και τα όργια

Ποιο το νέο ναρκωτικό μπαλόνι Hippy Crack που σαρώνει στα Μάλια;

Την οργή του αντιδημάρχου προκαλεί το δημοσίευμα της “Daily Star” για το κρακ των κοσμικών και τα όργια στα Μάλια της Κρήτης.

Σε ένα νέο ναρκωτικό, αυτό των «κοσμικών» που κυκλοφορεί κατά κόρον στην Κρήτη, αφιέρωσε η «Daily Star» εκτενές δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του αντιδημάρχου στα Μάλια, ο οποίος κάνει λόγο για ψευδή και φτιαχτά δημοσιεύματα.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα ότι σε μπαρ των Μαλίων γίνεται οργανωμένη διακίνηση του λεγόμενου «ναρκωτικού των κοσμικών», του θανατηφόρου, όπως το χαρακτηρίζει, «αερίου του γέλιου» ή «hippy crack» όπως είναι η διεθνής ονομασία.

Οπως τονίζει η εφημερίδα, κάποιος μπορεί να διασφαλίσει ένα μπαλόνι του ναρκωτικού αερίου μόλις με 1,7 λίρα, ενώ με 4 λίρες μπορεί να έχει μαζί ένα χαμηλής ποιότητας ποτό κι ένα μπαλόνι «hippy crack»!

Πριν από λίγο καιρό μάλιστα η εν λόγω εφημερίδα αποκαλούσε τα Μάλια «τον απόλυτο ευρωπαϊκό προορισμό… μεθυσιού, σεξουαλικών οργίων και αλητείας».

Το ρεπορτάζ στηρίζεται σε μαρτυρίες που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, ενώ αναφέρει ότι και Βρετανοί που εργάζονται σε νυχτερινά μαγαζιά των Μαλίων είναι στη διαδικασία της «πώλησης», καθώς κερδίζουν αρκετά χρήματα, πουλώντας ακόμα και στις παραλίες.

Αναφέρεται ακόμα ότι το ναρκωτικό αέριο είναι νόμιμο στην Ελλάδα, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που πωλούν μέσω Τwitter το «hippy crack» στα Μάλια, την Κέρκυρα και τη Βουλγαρία.

Αντιδράσεις

Στον αντίποδα ωστόσο αυτού του δημοσιεύματος, έρχονται τα λόγια του αντιδημάρχου Μαλίων, Ευθύμιου Μουντράκη, που μιλώντας στη «Freddo» έκανε ξεκάθαρη την ενόχλησή του για το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

«Αυτή η εφημερίδα είναι γνωστό ότι βασίζεται στην παραπληροφόρηση. Δεν ισχύει τίποτα από όσα αναφέρει. Η εικόνα της περιοχής δεν είναι αυτή που ήταν πριν από 10 χρόνια. Το προφίλ των τουριστών έχει αλλάξει ριζικά και η κατάσταση έχει βελτιωθεί απόλυτα. Υπάρχει φυσικά έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά δεν παρατηρούνται τέτοια ακραία περιστατικά με ναρκωτικά και ουσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουντράκης.

Η άποψη του αντιδημάρχου για τη συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού το νησί έχει «προηγούμενο» με την «Daily Star», που παραλίγο να οδηγηθεί και στα δικαστήρια.

«Πέρυσι, η συγκεκριμένη εφημερίδα έκανε ένα παρόμοιο κακοηθέστατο θέμα για τον τόπο μας και με τη συνήθη πρακτική της έκανε λόγο για μάρτυρες που επιβεβαιώνουν τα όσα αναφέρει. Ωστόσο εμείς δεν καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια και έπειτα από έρευνα ανακαλύψαμε δύο ψευτομάρτυρες που έλαβαν χρήματα για να κάνουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Στα κινητά τους υπήρχε γραπτό μήνυμα που επιβεβαιώνει τη συναλλαγή και τη στημένη δήλωση έναντι 200 δολαρίων», καταγγέλλει φανερά θυμωμένος ο Ευθύμιος Μουντράκης.

Και συνεχίζει, λέγοντας ότι στους τοπικούς φορείς δεν προκαλεί καμία αίσθηση όλο αυτό. «Εμείς είμαστε εδώ και βλέπουμε τι πραγματικά γίνεται. Τα Μάλια είναι ένα πανέμορφο μέρος και είναι κρίμα να δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις στον βωμό των πωλήσεων».

Τι είναι το «Hippy Crack»

Το «hippy crack», όπως το χαρακτηρίζουν, κυκλοφορεί νόμιμα, αφού η κανονική χρήση του είναι να γεμίζει μπαλόνια και έχει ήδη γίνει αγαπημένη συνήθεια και για τους κοινούς θνητούς που θέλουν να μιμηθούν τους celebrities.

Οι γιατροί ωστόσο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να έχει αυτή η χρήση του αερίου. Εγκεφαλικά, παραισθήσεις, κρίσεις, ακράτεια, επιβάρυνση της καρδιάς, χρόνια κατάθλιψη, ακόμα και βλάβες στον μυελό των οστών είναι μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει αυτό το αέριο όταν λαμβάνεται συστηματικά από το στόμα.

Οταν εισπνέεται, το νιτρώδες οξείδιο διασπάται στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα και έτσι στερεί τον εγκέφαλο και τα άλλα ζωτικά όργανα από αυτό.

Διαβάστε πώς εμπλέκεται νέο Υπουργός στο σκάνδαλο με τα ναρκωτικά στη Μύκονο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.