Ποιος είναι ο νέος παίκτης που θέλει να αγοράσει το MEGA: Τι αλλάζει με τις άδειες

Ποιος φλερτάρει με την περιουσία του MEGA;

Ενώ το Mega φαίνεται να μένει «εκτός νυμφώνος» τηλεοπτικών αδειών εντείνονται οι φήμες ότι τελικά ο επιχειρηματίας κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας θα είναι ένας από τους νέους καναλάρχες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας ενδιαφέρεται να αγοράσει τις εγκαταστάσεις του Mega, επιχειρώντας να βρεθεί μπροστά στη προετοιμασία λειτουργίας του καναλιού του.

Οι κακές γλώσσες μάλιστα λένε ότι οι νυν μέτοχοι του Mega θα τύχουν ευνοϊκής διαδικασίας πτώχευσης, ενώ ο κ. Καλογρίτσας θα έχει ένα έτοιμο κανάλι στα χέρια του.

Πάντως τα όσα ακούγονται δεν φαίνεται να είναι άκαιρα, καθώς ο γνωστός επιχειρηματίας είχε και στο παρελθόν ασχοληθεί με τα Media, εκδίδοντας την εφημερίδα Πρώτη.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι τι θα γίνει στη συνέχεια με τις άδειες, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφανθεί τον Οκτώβριο για τη νομιμότητα της κυβερνητικής απόφασης για την δημοπράτηση.

Εάν το ΣτΕ θεωρήσει ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν είναι νόμιμη, τι γίνεται με τα κανάλια που βρέθηκαν εκτός διαδικασίας;

Όπως όμως φαίνεται η κυβέρνηση θέλει να έχει σε απόλυτο έλεγχο τα έσοδα και έξοδα των καναλιών, προσκείμενα προς την ίδια, καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι την άνοιξη του 2017 θα έχουμε και εκλογές.

Με δεδομένο ότι η διαφημιστική πίτα από τα 800 εκατομμύρια έχει μειωθεί λόγω της κρίσης στα 200 εκατομμύρια, ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι για 4 άδειες που θα μοιραστούν την «πίτα», αντί να αφήσει την αγορά να αυτορυθμιστεί.

Διαβάστε ποιο παραθυράκι κρατάει το Mega ζωντανό στις τηλεοπτικές άδειες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.