Εύκολα κόλπα για να μη μυρίζουν τα παπούτσια σας

Ποια τα εύκολα κόλπα για να μη μυρίζουν τα παπούτσια σας;

Το πού θα βάζουμε τα παπούτσια είναι ένα ζήτημα σε κάθε σπίτι.

Όχι μόνο λόγω της βρωμιάς που κουβαλούν απ’ έξω, αλλά και της κακοσμίας που οφείλεται στον ιδρώτα ή στην ανάπτυξη βακτηρίων και δεν παγιδεύεται στο ντουλαπάκι ούτε εξαφανίζεται με ένα απλό αέρισμα.

Επειδή τέλειο μέρος δεν υπάρχει, όμως, γιατί να μην αντιμετωπίσουμε απευθείας την κακοσμία, στη ρίζα της;

Πώς να μην μυρίζουν τα παπούτσια σας

Πάτοι

Αν έχετε προσθέσει έξτρα πάτους, είναι πιθανόν να μένουν υγροί απ’ τον ιδρώτα και να εμποδίζουν τους πάτους των παπουτσιών απ’ το να αερίζονται. Μετά από κάθε χρήση μακράς διάρκειας, βγάλτε τους έξτρα πάτους και κρεμάστε τους στον ήλιο να στεγνώσουν και ν’ αποστειρωθούν. Για καλύτερα αποτελέσματα, προτιμάτε τους πάτους που είναι αντιβακτηριακοί απ’ την κατασκευή τους και, σε κάθε περίπτωση, μην περιμένετε να λιώσουν για να τους αντικαταστήσετε.

Μαγειρική σόδα

Το βράδυ, ρίξτε μια κουταλιά μαγειρική σόδα μέσα σε κάθε παπούτσι και αφήστε την μέχρι το πρωί να δράσει, απομακρύνοντας μυρωδιές και σκοτώνοντας τα ένοχα βακτήρια. Πριν τη χρήση, όμως, τινάξτε πολύ καλά για να μη μείνουν υπολείμματα.

Μαύρο τσάι

Και όμως, ένα απ’ τα πολλά καλά του κλασικού μαύρου τσαγιού είναι ότι οι τανίνες που περιέχει καταπολεμούν βακτήρια σαν κι αυτά που μπορεί να ευθύνονται για την κακοσμία των παπουτσιών σας. Βράστε ελαφρά τα σακουλάκια με το μαύρο τσάι, αφήστε τα 5 λεπτά να κρυώσουν και τοποθετήστε τα μέσα στα παπούτσια που θέλετε να “καθαρίσετε” για καμιά ώρα. Αφαιρέστε, στεγνώστε και αντίο μυρωδιές.

Άμμος γάτας

Αν, πάλι, έχετε γάτα στο σπίτι, σίγουρα θα έχετε και την ειδική άμμο που μπαίνει στην τουαλέτα της. Η άμμος αυτή έχει σύσταση που καταπολεμά τις μυρωδιές και μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη στη “μάχη των παπουτσιών”. Γεμίστε μια παλιά κάλτσα με καθαρή άμμο, δέστε την κόμπο για να μην έχετε διαρροές, βάλτε την μέσα στο παπούτσι κι αφήστε την όλη νύχτα να δράσει και να εξαφανίσει τις κακές οσμές.

Ταλκ

Είτε έχετε πρόβλημα με μύκητες στα πόδια είτε όχι, το αντιβακτηριακό ταλκ βοηθά την κατάσταση στην περίπτωση που το πόδι σας ιδρώνει εύκολα, απο φυσικού του ή λόγω κακής ποιότητας της κάλτσας. Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώσετε ταλκ επάνω στους πάτους πριν φορέσετε τα παπούτσια σας, ειδικά αν πρόκειται να ασκηθείτε καταπονώντας πόδι και παπούτσι όπως θα τρίβονται μεταξύ τους.

Κάλτσες

Είναι πιθανό, όλη η δυσάρεστη να οφείλεται στις κακής ποιότητας κάλτσες σας. Αν έχετε θέμα με τον ιδρώτα ή την κακοσμία, αποφεύγετε τις φτηνιάρικες, συνθετικές κάλτσες κι επιλέξτε καλύτερα ένα υλικό που απορροφά την υγραφία κι αφήνει το πόδι να αναπνέει όπως το βαμβάκι. Επιπλέον, μην τις χρησιμοποιείτε πολλές φορές και αν είναι δυνατόν, αλλάζετε μετά από κάθε χρήση μακράς διάρκειας.

Φυσικά, αν το πρόβλημά σας επιμένει, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε τα αποσμητικά σπρέι που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αν αποτύχει κι αυτό, βάλτε τα παπούτσια σας σε μια μαξιλαροθήκη και πλύντε τα στο πλυντήριο με κρύο νερό, δύο φορές. Ύστερα, αφήστε στον ήλιο να στεγνώσουν καλά και να εξουδετερωθεί ό,τι βακτήριο μπορεί να έμεινε. Μην τα ξεχάσετε όμως στον ήλιο με τις ώρες, για να μην ξεθωριάσουν κιόλας.

Διαβάστε γιατί είναι επικίνδυνα τα παπούτσια «μπαλαρίνες».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.