Δημοσκόπηση Public Issue: Πόσοι θα ψήφιζαν Grexit αν γινόταν σήμερα δημοψήφισμα. Ανατροπή

Ποια τα αποτελέσματα ανατροπή της δημοσκόπησης της Public Issue για το Grexit;

Ανατρεπτικά είναι τα αποτελέσματα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε δημοσκόπηση της Public Issue.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες και το αρνητικό κλίμα στην ΕΕ, οι Έλληνες συνεχίζουν να παραμένουν υπέρμαχοι της Ευρώπης και θα καταψήφιζαν το Grexit σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue.

Υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ θα ψήφιζε η πλειοψηφία των πολιτών στην Ελλάδα εάν γινόταν αύριο ένα δημοψήφισμα για Grexit, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Αυγή, το 56% θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, ενώ το 39% θα ψήφιζε υπέρ του Grexit.

Επίσης, το 44% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για την ΕΕ, ενώ για το ευρώ θετική γνώμη έχει το 55%. Την ίδια ώρα, ωστόσο, εκφράζεται η επιθυμία να επιστρέψουν κάποιες εξουσίες από τις Βρυξέλλες στις εθνικές κυβερνήσεις. Υπέρ αυτής της άποψης τάσσεται το 72% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις το 12% προτιμά το αντίθετο.

Για το εκλογικό σύστημα, το 50% θέλει ένα εκλογικό σύστημα που να εξασφαλίζει τη δίκαιη εκπροσώπηση των μικρότερων κομμάτων, ενώ το 40% θεωρεί σημαντικότερο να εξασφαλίζει σταθερές κυβερνήσεις.

Τέλος η έρευνα δείχνει ότι οι Έλληνες έχουν πολύ θετική γνώμη για την Κίνα και τους Κινέζους, που φθάνει το 70%. Επίσης η πλειονότητα των ερωτηθέντων, 67%, βλέπει την οικονομική συνεργασία με την Κίνα ως ευκαιρία για ανάπτυξη.

Διαβάστε τι δείχνει νέο γκάλοπ για διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ποια 9 κόμματα στη Βουλή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.