Πραξικόπημα στις Τράπεζες: Απαιτούν παραίτηση Κατσέλη, Μαντζούνη μετά τον Σάλλα

Ποιοι ζητούν επιτακτικά τις παραιτήσεις Κατσέλη και Μαντζούνη από Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank αντίστοιχα;

Η καταιγίδα μετά την απώλεια ελέγχουν των ελληνικών τραπεζών έχει ξεκινήσει.

Αφού εξώθησαν τον Μιχάλη Σάλλα σε παραίτηση από την Τράπεζα Πειραιώς, οι θεσμοί τώρα βάζουν στο μάτι την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank.

Την παραίτηση της Λούκας Κατσέλη από τη θέση της προέδρου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και του Δημήτριου Μαντζούνη από αυτή του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank ζητεί το εποπτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο SSM, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές.

Και μπορούν να το κάνουν χάρις στο Μνημόνιο που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015.

Η Λούκα Κατσέλη ανέλαβε πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας μόλις πέρυσι και συγκεκριμένα στις 23 Μαρτίου του 2015.

Εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε βουλευτής στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ και στις 7 Οκτωβρίου 2009 ορκίστηκε υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 θήτευσε ως υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης. Από τις 14 Μαρτίου 2012, ημέρα ίδρυσης της «Κοινωνικής Συμφωνίας», είναι η πρόεδρος του κόμματος. Είναι παντρεμένη με τον Γεράσιμο Αρσένη και μητέρα δύο παιδιών, του Δημήτρη και της Αμαλίας.

Από την άλλη ο Δημήτριος Μαντζούνης βρίσκεται στο τιμόνι της Alpha Bank από το 2005.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille. Εργάζεται στην Τράπεζα από το 1973 και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1995. Το 2002 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής.

Διαβάστε πώς διαγράφεται το αύριο για καταθέσεις και επιχειρήσεις και γιατί πραγματικά αποχώρησε ο Σάλλας από την Πειραιώς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.