Πανικός στην Τουρκία: Στρατός παντού στην Κωνσταντινούπολη, στρατιωτικός νόμος, πραξικόπημα [φωτο, video]

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες.

Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν εικόνες στις οποίες φαίνεται η χωροφυλακή του στρατού να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει προς το παρόν. Ωστόσο οι εικόνες δείχνουν τανκς πάνω στις δύο γέφυρες.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης την πληροφορία ότι στην “Αγκυρα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί και δύο είναι τα πιθανά σενάρια: ή πρόκειται κινητοποίηση για αντιμετώπιση μεγάλης τρομοκρατικής επίθεση ή μιλάμε για στρατιωτικό πραξικόπημα στη γειτονική χώρα!

Ο στρατός έχει αποκλείσει την είσοδο σε δύο γέφυρες που ενώνουν το ευρωπαϊκό με το ασιατικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσαν το βράδυ της Παρασκευής τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα έκαναν πτήσεις πάνω από την Άγκυρα, ενώ ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Αναβρασμός επικρατεί στην Τουρκία καθώς τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι άρματα μάχης βρίσκονται στους δρόμους της Άγκυρας, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα έκλεισαν οι δύο γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη.

Το Reuters μετέδωσε πως σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πάνω από την Άγκυρα πετούν μαχητικά και στρατιωτικά ελικόπτερα.

Κανείς προς το παρόν δεν γνωρίζει γιατί ακριβώς πρόκειται ωστόσο ήδη εκφράζονται έντονα φόβοι ότι πρόκειται για στρατιωτικό πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τη Yeni Şafak πρόκειται για στρατιωτικό πραξικόπημα.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε πριν από λίγο ότι “γίνεται μία προσπάθεια” για πραξικόπημα αλλά “η κυβέρνηση δεν θα το επιτρέψει”.

“Δεν θα βλάψει τίποτα την τουρκικη δημοκρατία. Είναι λάθος να αποκαλέσουμε τα γεγονότα πραξικόπημα, αλλά πρόκειται για μία προσπάθεια από ένα μέρος του στρατού. Οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν αυτό που χρειάζεται για να επιλυθεί η κατάσταση” υπογράμμισε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.


Διαβάστε πού έγινε νέα έκρηξη στην Τουρκία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.