Τσακαλώτος, Μπακογιάννη, Χρυσός και τα παιδικά χρόνια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μύλος με τα παιδικά χρόνια του Κυριάκου Μητσοτάκη με ειρωνικό σχόλιο Τσακαλώτου και επέμβαση Ντόρας Μπακογιάννη.

Όλα τα είχε η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 και τις συνέπειες αυτής στην οικονομία.

Ομολογουμένως τα βλέμματα όλων τράβηξε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της, καθώς ένα ειρωνικό σχόλιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα παιδικά χρόνια του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτέλεσε αφορμή για να ξεσπάσει ένας άγριος καβγάς.

Όλοι γνωρίζουν οτι η γέννηση και τα παιδικά χρόνια του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν γίνει πολλές φορές αντικείμενο αστείων και σάτιρας. Από τον Τέρρη Χρυσό – πατέρα του Κυριάκου μέχρι την “εξορία” στο Παρίσι, ό,τι έχει να κάνει με τα πρώτα χρόνια της ζωής του Κυριάκου είναι θέμα σχολιασμού σε παρέες, blogs και social media.

Η κατάσταση όμως περνάει σε άλλο επίπεδο όταν τέτοιου είδους αστεία ακούγονται μέσα στη Βουλή και μάλιστα από το στόμα του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ως απάντηση στα σχόλια Τσακαλώτου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας του φώναξε σε έντονο ύφος, αφού όμως η Ντόρα Μπακογιάννη είχε πλησιάσει νωρίτερα τον υπουργό Οικονομικών ψιθυρίζοντας του κάτι στο αυτί.

Ο κ. Τσακαλώτος δικαιολογήθηκε από το βήμα της Βουλής, λέγοντας οτι και τον ίδιο πριν κάποιες μέρες κάποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον κορόιδεψε για τα Ελληνικά του. Αυτό είναι επίπεδο κοινοβουλευτικού διαλόγου.

Πάντως, μόλις η συζήτηση ολοκληρώθηκε, η Ντόρα Μπακογιάννη, που κουράστηκε να ακούει οτι είναι μητέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, πλησίασε τα υπουργικά έδρανα και είχε έναν έντονο διάλογο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η αναθέρμανση της συζήτησης για τα παιδικά χρόνια του Κυριάκου Μητστάκη ξεκίνησε από την πρόσφατη δήλωση του στη Βουλή οτι ήταν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από την Χούντα κι ότι έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εξορία. Όταν μάλιστα οι Συριζαίοι ξεκίνησαν να γελούν, ο Κυριάκος αναρωτήθηκε «γιατί γελάτε;».

Για την ιστορία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1968.

Στο διάστημα εκείνο η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος το 1967.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δραπέτευσε τον 15αύγουστο του 1968 για το Παρίσι. Λίγο καιρό αργότερα πήγε να τον βρει στην γαλλική πρωτεύουσα και η οικογένειά του.

Εκείνη την εποχή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στα ξένα Μέσα ότι ο γιος του ήταν έξι μηνών και ίσως ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος στον κόσμο.

Διαβάστε πώς ξεκίνησε το ανέκδοτο οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ειναι γιος της Ντόρας και του Τέρρη Χρυσού και δειτε τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την “εξορία” του στο Παρίσι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.