Ποιoς έδωσε… εντολή στον Τσίπρα: «Βρες τα με τη Φώφη»

Ποιος προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα να… τα βρει με τη Φώφη Γεννηματά;

Οι συναντήσεις του Α. Τσίπρα αλλά και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, αμέσως μετά το Brexit με ευρωπαίους ηγέτες έχουν στόχο να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα.

Ωστόσο, δεν θα μπορούν να χαρακτηριστούν και ιδιαίτερα καθησυχαστικές μια και όλη η Ευρώπη πλέον ζει, αν και προσπαθεί να μην το δείξει με το άγχος των ισχνών πλειοψηφιών, άρα με τον φόβο ενός γενικότερου ξεσηκωμού εναντίον της ηνωμένης Ευρώπης με αποτέλεσμα την διάλυσή της!

Σε αυτό το κλίμα τόσο ο Μάρτιν Σούλτς, όσο και οι Ρέντσι, Πιτέλα αλλά και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρότειναν (αν όχι επέβαλαν με ευγενικό τρόπο) στον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να «βάλει νερό στο κρασί του» και να συνεργαστεί με άλλα κόμματα.

Δεν ήταν τυχαία η πρόταση των Ευρωπαίων στον Τσίπρα να στραφεί προς τη Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά, όπως αναφέρουν οι Ευρωπαίοι, μπορεί (σε περίπτωση που υπάρξει σύγκλιση) να επηρεάσει ένα μεγάλο κομμάτι του κεντρώου χώρου κάτι που θα προσφέρει διπλό όφελος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Και διευρυμένη πλειοψηφία και έναν απεγκλωβισμό από την συνεργασία του με τους ΑΝ.ΕΛ. κάτι για το οποίο οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία τους.

Διαβάστε ποιους 5 ετοιμάζει ο Τσίπρας για ανασχηματισμό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.