Ανακοίνωση βόμβα Βαρουφάκη: «Κατεβαίνω στις εκλογές – Θα βγάλω στη φόρα τα…»

Τι ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για συμμετοχή σου σε επόμενες εκλογές;

Την ώρα που στο ελληνικό κοινοβούλιο συζητείται η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για το τρίτο μνημόνιο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, ξαναχτυπά.

Σε διαδικτυακή συνέντευξή του στο pressproject.gr, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει την πρόθεσή του να επιστρέψει στην ελληνική πολιτική σκηνή και, γιατί όχι, να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές

Και δεν σταματά εκεί, αφού προειδοποιεί ότι θα βγάλει στη φόρα τα πρακτικά των Eurogroup που είχε ηχογραφήσει.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του τόνισε πως «το DiEM25 είναι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και προφανώς θα είναι παρόν και στην Ελλάδα.

Η εκλογική μορφή που θα πάρει η παρουσία του DiEM25 στην Ελλάδα θα αποφασιστεί από τα μέλη του».

Και πρόσθεσε ότι «το πολιτικό κενό στη χώρα μας το οποίο όλο και αυξάνεται πρέπει να κλείσει μέσα από δημοκρατικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις. Διαφορετικά θα γεμίσει τέρατα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανή συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το κόμμα της, επισήμανε: «θα συνεργαστούμε με όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς σε όλη την Ευρώπη που αρνούνται την υποταγή στις πολιτικές της Τρόικας και παράλληλα αρνούνται τις σειρήνες που μας καλούν στην επιστροφή στο Έθνος/Κράτος, σε κάποιον αριστερό εθνικισμό.”

Τη δεύτερη «βόμβα» ο Γιάνης Βαρουφάκης τη φύλαγε για τις περίφημες “ηχογραφήσεις” των Eurogroup στα οποία συμμετείχε και όπως είπε, πολύ σύντομα θα δώσει στη δημοσιότητα! «Προσωπικά θεωρώ ότι όλα τα συμβούλια της Ευρώπης πρέπει να καταγράφονται και να είναι προσβάσιμα στους ευρωπαίους πολίτες.

Αυτό αποτελεί και καμπάνια του DiEM25. Στις συνεδριάσεις του Eurogroup που παραβρέθηκα προσωπικά -και ίσως να ήμουν ο μόνος- σεβάστηκα την εμπιστευτικότητα μη δημοσιοποιώντας τι ειπώθηκε παρά τις διαρροές από πλευράς της τρόικας που ήταν συχνά τοξικές και ψευδείς.

Σύντομα στο πλαίσιο της εξιστόρισης του θρίλερ της «άνοιξης της Αθήνας» θα καταθέσω την άποψή μου για το τι συνέβη και θα καταθέσω και τα πρακτικά εκείνων των συνεδριάσεων. Στόχος δεν είναι η αναπαραγωγή του παρελθόντος. Σήμερα πιέζει το παρόν και το μέλλον.

Το αδιέξοδο εναντίον του οποίου παλέψαμε το 2015 εντείνεται σήμερα. Ό,τι κάνουμε από εδώ και εμπρός πρέπει να αφορά το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απαντώντας στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, σημείωσε:

«Έχω επανειλημμένως προκαλέσει όποιον θέλει να αντιπαρατεθεί στα επιχειρήματα μου για το πραξικόπημα που έπληξε την «Άνοιξη της Αθήνας» να δημιουργήσει τις συνθήκες διεξαγωγής αυτής της συζήτησης, από αμφιθέατρο έως ειδικό δικαστήριο. Εγώ θα είμαι εκεί. Εκείνοι θα είναι;».

Διαβάστε ποιες οι νέες βόμβες Βαρουφάκη για Τσίπρα και Grexit.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.