Δημήτρης Μενούνος: Από τι πέθανε, ποιος “σιωπηλός” καρκίνος τον νίκησε

Πώς πέθανε ο Δημήτρης Μενούνος και πώς πάλεψε με το πιο “σιωπηλό” είδος καρκίνου;

Σοκαρισμένος είναι ο θεατρικός κόσμος από τον ξαφνικό θάνατο του ηθοποιού Δημήτρη Μενούνου, μόλις στα 47 του χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Μενούνος που έγινε γνωστός από την παρουσίαση του Wipe Out, έφυγε νικημένος από έναν πολύ επιθετικό τύπο καρκίνου.

Ο ηθοποιός και παρουσιαστής ήρθε αντιμέτωπος με τον καρκίνο στο πάγκρεας, όμως η ασθένεια τον νίκησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάχη του Δημήτρη Μενούνου με τον καρκίνο στο πάγκρεας κράτησε μόλις ένα μήνα. Ο αγαπημένος ηθοποιός και παρουσιαστής έφυγε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι από τις σοβαρότερες μορφές καρκίνου. Είναι η τέταρτη συχνότερη αιτία θανάτων λόγω καρκίνου παρά το γεγονός ότι αποτελεί μόνο 2% του συνόλου των καρκίνων που εκδηλώνονται κάθε χρόνο.

Ο καρκίνος παγκρέατος θεωρείται ως “σιωπηλή νόσος” διότι αρχικά δεν προκαλεί συμπτώματα, όπως και στην περίπτωση του Δημήτρη Μενούνου.

Η διάγνωση καρκίνου του παγκρέατος σπάνια γίνεται στα αρχικά στάδια. Επίσης η νόσος έχει την τάση να κάνει μεταστάσεις νωρίς στην εξέλιξη της. Δυστυχώς πολλές φορές όταν γίνει η διάγνωση, ανακαλύπτεται ότι η νόσος έχει διηθήσει λεμφαδένες, αιμοφόρα αγγεία και άλλους ιστούς ή όργανα. Οι όγκοι αυτοί, συχνά δεν μπορούν να αφαιρεθούν.

Ο Δημήτρης Μενούνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Ήταν απόφοιτος της Δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Καρόλου Κουν» και παράλληλα ταλέντο στη μουσική.

Συμμετείχε στο εργαστήρι Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής με τον Στάθη Λιβαθινό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου 2001-2003 (σκηνοθετικό τμήμα).

Ο Δημήτρης Μενούνος έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης αλλά και στο ελεύθερο θέατρο όπως: «Harvest 2010», «Το παιχνίδι της σφαγής», «Πέρσες», «Όνειρο Θερινής Νυκτός», «Κοίτα με», «Οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν», «Η φωλιά του κούκου», «Άμλετ ο Β’», «Ο Έβδομος Σταθμός».

Στον κινηματογράφο, τον είδαμε στη γαλλική ταινία «Μέρες και νύχτες» και στο «Straight story».

Ο Δημήτρης Μενούνος, έγινε γνωστός μέσα από της σειρές «Της αγάπης μαχαιριά», «Απαγορευμένη αγάπη» και «Ας πρόσεχες» καθώς και ως παρουσιαστής στο τηλεπαιχνίδι Wipe Out.

Τελευταία του θεατρική εμφάνιση την περασμένη σεζόν στον Πλούτο του Αριστοφάνη στο θέατρο Τζένη Καρέζη με τον Κωνσταντίνο Καζάκο.

Πριν απο δύο χρόνια παντρεύτηκε στην Άνδρο την αγαπημένη του Σμαράγδα Θεοδότου

Ο φίλος του ηθοποιός Νίκος Ορφανός, τον αποχαιρέτησε πριν από λίγο μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter

Δείτε το συγκινητικό μήνυμα ενός φίλου του Δημήτρη Μενούνου για τον άδικο χαμό του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.