Συναγερμός για εκλογές το Φθινόπωρο: Ποιοι εξετάζουν το σενάριο της Δεξιάς Παρένθεσης

Ποιοι εξετάζουν το σενάριο της Δεξιάς Παρένθεσης για ενδεχόμενες εκλογές το Φθινόπωρο;

Πληθαίνουν οι ενδοκυβερνητικές φωνές -το τελευταίο διάστημα- που ζητούν πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο.

Ο λόγος είναι πως έρχεται η επόμενη φάση της αξιολόγησης και παρατηρούνται ήδη δραματικές καθυστερήσεις στην προώθηση των προαπαιτούμενων, ενώ το μόνο που απασχολεί το πρωθυπουργικό επιτελείο είναι πως θα συσπειρώσουν τους οπαδούς τους, ενόψει ενδεχόμενης νέας προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο.

Σε προεκλογική λογική πιθανότατα εντάσσονται και τα εγκαίνια… νοσοκομείων, οι θετικές αποφάσεις για δημοσίους υπαλλήλους, η εξαγγελία για «ελάφρυνση» του ΕΝΦΙΑ που υποτίθεται ότι ο Αλ. Τσίπρας θα «καταργούσε», η «συνταγματική» μεταρρύθμιση για να αποκλεισθεί η αποκρατικοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος και των υδάτων.

Το σενάριο της Δεξιάς παρένθεσης

Στο κυβερνητικό επιτελείο συζητείται έντονα και το σενάριο της …» Δεξιάς παρένθεσης», δηλ. να βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να φτιάξει κυβέρνηση (αφού δεν κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις επόμενες εκλογές), να μην μπορέσει να κυβερνήσει, να ξαναπάμε τους επόμενους μήνες σε εκλογές με απλή αναλογική πλέον να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ ή να αναγκαστεί, όποιος κερδίσει τις εκλογές, να συγκυβερνήσει με τον Αλ. Τσίπρα.

Αυτό είναι το αφήγημα της… δεξιάς παρένθεσης κατά ΣΥΡΙΖΑ που όμως έχει πολλά προβληματικά σημεία για τον Πρωθυπουργό, καθώς για να έχουν τη δυνατότητα να «επιστρέψουν» μετά από ολιγόμηνη και «αποτυχημένη» κυβερνητική προσπάθεια Κυρ. Μητσοτάκη, πρέπει να έχει διατηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, δυνάμεις αισθητά πάνω από 20% και μια διαφορά με την ΝΔ (που θα είναι πλέον πρώτη) όχι πάνω από 5%.

Κι αν δεν τα καταφέρουν να συγκρατήσουν την πτώση τους σε αυτά τα επίπεδα και πέσουν ακόμα πιο κάτω, κάτω κι από το 20%, με διαφορά προς τη ΝΔ που θα πλησιάζει ή θα ξεπερνά το 10%, τότε θα έχουν χάσει τους μισούς ψηφοφόρους τους και τα δύο τρίτα των βουλευτών τους!

ΔΙαβάστε ποιο το plan B του Αλέξη Τσίπρα για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.