Οι 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες για το 2016

Ποιοι οι 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες για το 2016;

Δείτε ποιες εταιρείες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας World’s Most Attractive Employers για τη φετινή χρονιά.

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι η Google και η Apple είναι πράγματι οι καλύτερες επιλογές για τους νέους και τις νέες που αναζητούν εργασία.

Τι κάνει μια εταιρεία πιο ελκυστική από μία άλλη; Ίσως είναι το περιβάλλον εργασίας – τι είναι μια δουλειά χωρίς τους ανθρώπους της; Ή μπορεί να είναι οι παροχές, και το τραπέζι του πινγκ-πονγκ στο εντευκτήριο. Ή η ευκαιρία να εργαστείς για μια εταιρεία που καινοτομεί στον κλάδο της.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα έρευνα World’s Most Attractive Employers (Οι Πιο Ελκυστικοί Εργοδότες του Κόσμου) της εταιρείας εταιρικού branding Universum αποκαλύπτει ποιες εταιρείες θεωρούνται σήμερα οι καλύτερες επιλογές για όσους αναζητούν εργασία.

Η έρευνα βασίζεται σε απαντήσεις από πάνω από ένα εκατομμύριο νέους και νέες που αναζητούν εργασία, οι οποίοι σπουδάζουν είτε διοίκηση επιχειρήσεων, είτε μηχανολογία και IT. Η συγκεκριμένη προσέγγιση οδηγεί σε δύο ξεχωριστές λίστες top-10 που διαφέρουν ως προς κάποιες πτυχές αλλά παραμένουν ίδιες ως προς κάποιες άλλες. Η Google, για παράδειγμα, βρίσκεται στην κορυφή και στις δύο λίστες, ενώ οι γίγαντες του λογισμικού Apple και Microsoft εμφανίζονται επίσης και στις δύο.

Μεταξύ των φοιτητών διοίκησης επιχειρήσεων, οι εταιρικοί ηγέτες στις επαγγελματικές υπηρεσίες και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο βρίσκονται στη λίστα πλάι στις εταιρείες τεχνολογίας. Η Ernst & Young κατέλαβε την τρίτη θέση (μετά την Google και την Apple), ενώ ακολουθούν η Goldman Sachs και η PricewaterhouseCoopers.

Η Goldman ήταν η μόνη εταιρεία του χρηματοπιστωτικού κλάδου που διατήρησε τη θέση της στη λίστα σε σχέση με πέρυσι, υποδηλώνοντας ότι είναι ένας από τους λίγους εργοδότες του κλάδου που εκμεταλλεύεται με επιτυχία τα ψηφιακά και κοινωνικά μέσα, διατηρώντας ένα ισχυρό image μεταξύ των millenials.

Εντωμεταξύ, οι φοιτητές μηχανολογίας και IT έδωσαν υψηλότερους βαθμούς στα μεγαλύτερα ονόματα στο λογισμικό (οι Sony, Samsung και IBM βρέθηκαν στο top-10). Δεν προέρχονται όμως όλες οι εταιρείες από τον κλάδο της τεχνολογίας – στο Νο. 4 βρέθηκε η αυτοκινητοβιομηχανία BMW Group.

Ιδού η λίστα της Universum με τις 10 πιο ελκυστικές εταιρείες σύμφωνα με τους φοιτητές μηχανολογίας και IT:

1. Google
2. Microsoft
3. Apple
4. BMW Group
5. IBM
6. General Electric
7. Intel
8. Siemens
9. Samsung
10. Sony

Και οι 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες σύμφωνα με τους φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων:

1. Google
2. Apple
3. Ernst & Young
4. Goldman Sachs
5. PricewaterhouseCoopers
6. Deloitte
7. Microsoft
8. KPMG
9. L’Oréal Group
10. J.P. Morgan

Διαβάστε ποιος είναι ο κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.