Έρχεται βόμβα από Ρίχτερ στην Ελλάδα: SOS για σεισμό από τον διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού

Τι προειδοποιεί για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου;

Θέμα χρόνου είναι να σκάσει στην Ελλάδα “βόμβα” από Ρίχτερ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έπειτα από 17 χρόνια “σιωπής” του Εγκέλαδου στον κορμό της χώρας.

Την ώρα που η Ιταλία εξακολουθεί να περνά δραματικές ώρες, η χώρα μας δείχνει να έχει ξεχάσει ότι αρκεί ένας σεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, για να σπείρει καταστροφή και θάνατο.

Σήμα SOS εκπέμπει ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διδαχθεί από τον σεισμό της Ιταλίας και να προετοιμαστεί για αντίστοιχο χτύπημα του Εγκέλαδου στην ηπειρωτική χώρα.

Μιλώντας στην “Espresso” ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει τις ομοιότητες του φονικού σεισμού στην Πάρνηθα (το 1999) με το καταστροφικό χτύπημα στην καρδιά της Ιταλίας.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 17 χρόνια από τον σεισμό που εκδηλώθηκε στην Πάρνηθα, στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, ο οποίος παρουσιάζει τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά με εκείνον της κεντρικής Ιταλίας.

Και οι δύο ήταν επιφανειακοί, με μέγεθος περίπου 6 Ρίχτερ, και σημειώθηκαν στον ηπειρωτικό κορμό και κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, και στις δύο περιπτώσεις οι δονήσεις βρήκαν στο διάβα τους κτίρια με πλημμελή αντισεισμική προστασία, με αποτέλεσμα την κατάρρευσή τους και τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, όπως και υλικές ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ.

“Πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από το δικό μας παρελθόν και από το πιο πρόσφατο παρελθόν της Ιταλίας. Η επανάληψη τέτοιων σεισμών στο μέλλον ενδέχεται να έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα και θα πρέπει το αντισεισμικό σύστημα της χώρας να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη αυτό το ενδεχόμενο. Είχα πει παλαιότερα, και το επαναλαμβάνω, ότι υπάρχει μια αδράνεια στην αντισεισμική προστασία και ότι θα έρθει η ώρα που η χώρα αυτό θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά” σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος στην εφημερίδα.

Διαβάστε τι προειδοποιεί ο Άκης Τσελέντης μετά τον φονικό σεισμό στην Ιταλία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.