Έξαλλος ο Φουρθιώτης: Έκοψαν το Έψιλον από τις τηλεοπτικές άδειες. Τέλος τα Αποκαλυπτικά;

Πρόβλημα με την εγγυητική επιστολή του ομίλου Βρυώνη του Έψιλον για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οκτώ θα είναι τελικά οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τα “μαλλιά” του τραβάει ο Μένιος Φουρθιώτης μετά τον αποκλεισμό του Έψιλον από τις τηλεοπτικές άδειες.

Είναι γεγονός. Εκτός διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες τίθεται το κανάλι Epsilon του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη.

Αυτό ίσως σημαίνει οτι η ενημερωτική τηλεοραση θα χάσει τη ναυ-αρχίδα της, την μαχητική εκπομπή Αποκαλυπτικά του Μένιου Φουρθιώτη.

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης γνωστοποιεί ότι «η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη».

Κανονικά θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό ο Χρήστος Καλογρίτσας παρότι υπήρξαν ενστάσεις από τους εκπροσώπους των άλλων υποψηφίων ότι υπέβαλε εκπρόθεσμα την εγγυητική του επιστολή των 3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ενστάσεις των υποψηφίων, η προθεσμία για την υποβολή της εγγυητικής επιστολής ήταν έως τις 3 το μεσημέρι ενώ ο κ. Καλογρίτσας την κατέθεσε με 40 λεπτά καθυστέρηση, δηλαδή στις 15.40.

Έτσι, οι διαγωνιζόμενοι θα είναι οι εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).
Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος 36 ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος 365 ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη.

Διαβάστε ποια θα είναι τα νέα κανάλια μετά τις τηλεοπτικές άδειες και ποια μεγάλα κανάλια αναμένεται να κλείσουν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.