Έρχεται η νέα σχολική χρονιά: Τι έξοδα θα κάνουν οι γονείς για τα σχολικά είδη

Ποια τα έξοδα για τα σχολικά είδη που θα κληθούν να καλύψουν οι γονείς και φέτος;

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκεται προ των πυλών, έτσι και τα έξοδα για τα σχολικά είδη...

Μολύβια, γόμες, στυλό, τετράδια, αλλά και τσάντες, κασετίνες, μέχρι και μπλοκ ζωγραφικής έχουν την τιμητική τους και τα παιδιά έχουν τον πρώτο λόγο με τις συγκεκριμένες αγορές. Το ίδιο μάλλον δεν συμβαίνει και με τους γονείς, οι οποίοι όσο πλησιάζουν οι μέρες, μάλλον σκέφτονται το… πορτοφόλι τους.

Τα κομπιουτεράκια παίρνουν φωτιά και ο υπολογισμός των εξόδων αρχίζει. Φέτος όπως και τα τελευταία χρόνια χρήματα για περιττές αγορές δεν υπάρχουν και για πολλούς ο Σεπτέμβριος είναι ίσως ο χειρότερος μήνας από πλευράς εξόδων.

Φυσικά ούτε λόγος για προσωπικές αγορές.

Άλλωστε φέτος τα έξοδα για ένα νοικοκυριό είναι ιδιαιτέρως αυξημένα με την πληρωμή των αυξημένων φόρων.

Μόνο λοιπόν για να αγοράσει κανείς μια τσάντα μέσης ποιότητας και να τη γεμίσει με τα απολύτως απαραίτητα αναλώσιμα σχολικά είδη θα πρέπει να ξοδέψει τουλάχιστον από 30 έως 50 ευρώ, αν κάνει τη φθηνότερη επιλογή – και όχι απαραίτητα την πλέον κατάλληλη.

Τα έξοδα αυξάνονται και μπορεί να φτάσουν τα 200 ευρώ αν μαθητές και γονείς διαλέξουν πιο ποιοτικά ή διαφημιζόμενα προϊόντα.

Ειδικά για τους μαθητές του Δημοτικού, και κυρίως των μικρότερων τάξεων, εμφανίζεται ως επιβεβλημένη η αγορά τσάντας με ροδάκια, ώστε να μπορούν τα παιδιά να τη μεταφέρουν με ευκολία χωρίς να επωμίζονται το βάρος του περιεχομένου της.

Το κόστος μιας τέτοιας τσάντας-τρόλεϊ ξεκινά από 30 και φτάνει τα 60 ευρώ. Χαμηλότερες είναι οι τιμές για τα σακίδια πλάτης και ακόμα φθηνότερα στοιχίζουν οι κλασικές σάκες, οι οποίες όμως δεν προτιμώνται πλέον, κυρίως για τα «πρωτάκια», όχι μόνο επειδή θεωρούνται εκτός μόδας αλλά πρωτίστως για λόγους σωστής ορθοπαιδικής στήριξης.

Ανάλογο είναι και το κόστος μιας τσάντας για μαθητές του Γυμνασίου, καθώς η μέση τιμή των σακιδίων που συνήθως προτιμούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας ανέρχεται στα 40-45 ευρώ.

Κι εδώ η ποικιλία στις τιμές είναι πολύ μεγαλύτερη. Μπορεί να βρει κανείς μια τσάντα κόστους 20 ευρώ αλλά και κατά πολύ ακριβότερη, κόστους μεγαλύτερου των 100 ευρώ.

Διαβάστε πώς να εξοικονομήσετε χρήματα από τα σχολικά είδη των παιδιών σας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.