Βόμβα στην Ένωση Κεντρώων: Αποχώρησε το πρωτοπαλίκαρο του Λεβέντη – Για πού το ‘βαλε

Γιατί αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων το πρωτοπαλίκαρο του Λεβέντη, Γιάννης Καλλιάνος;

Παρελθόν από την Ένωση Κεντρώων αποτελεί ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου και γνωστός από την εκφώνηση του μετεωρολογικού δελτίου στην ΕΡΤ, Γιάννης Καλλιάνος με επιστολή που συνέταξε απευθυνόμενη στον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση “επιζητά σε πρόσωπα, πρακτικές και αντιλήψεις, με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου”.

Όπως χαρακτηριστικά λέει, αποχωρεί για να μην παραβεί ούτε στο ελάχιστο τις αρχές του.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αθήνα 29.08.16

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Για έναν χρόνο ακριβώς, όσο κι αν πάλεψα, όσο κι αν διαφοροποιήθηκα ευθυγραμμιζόμενος πάντοτε με τις απαιτήσεις της φτωχοποιημένης μας κοινωνίας, όσο κι αν αντέδρασα για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του κόμματος, υπήρχαν παλαιοκομματικές νοοτροπίες που φώλιαζαν και στην Ένωση Κεντρώων, δυστυχώς.

Ως άνθρωπος που επιζητεί την ανανέωση σε πρόσωπα, πρακτικές και αντιλήψεις και με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου καθώς και την εύρεση της ελπίδας που τόσο επιθυμούσα να δω στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, και παρά το εξασφαλισμένο πολιτικό μου μέλλον στην Ένωση Κεντρώων, αποχωρώ προκειμένου να μην παραβώ ούτε στο ελάχιστο αυτά για τα οποία προσχώρησα.

Αποχωρώ με την συνείδηση μου ήσυχη γιατί θεωρώ πως έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να ακουστεί η φωνή της λογικής στα αυτιά των ταλαιπωρημένων πολιτών μας. Παραμένω όμως δίπλα στην κοινωνία και θα αποδοκιμάζω με όλη μου τη δύναμη αυτούς που καταστρέφουν τη χώρα δίνοντας από τη μεριά μου συνεχώς συγκεκριμένες λύσεις για τα ζητήματα που αφορούν της Ελλάδα μας. Θα είμαι επίσης απέναντι σε αυτούς που έταζαν την ελπίδα και έφεραν το χάος.

Δεν συμβιβάζομαι όμως με τίποτα, οφείλω να πω μόνο την αλήθεια στους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν και αυτή είναι ότι απεχθάνομαι να βαδίζω αντίθετα με τα «πιστεύω» μου όντας έμμεσος υποστηρικτής ενός Πρωθυπουργού που διέλυσε τη χώρα, ενός Πρωθυπουργού που αποδείχθηκε ότι είναι ο πλέον αναξιόπιστος. Ως νέος πολιτικός επιθυμώ την αλήθεια από τους πολιτικούς και την πολιτική και όχι τα «ναι μεν , αλλά…», αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου με την πλειοψηφία των Ελλήνων ενάντια σε μια κυβέρνηση που απογοήτευσε τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, που δεν είπε ποτέ αλήθεια στο λαό, που διέλυσε τα όνειρα όλων μας, για να υπάρξει μια νέα και αξιόπιστη λύση που να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.

Ευχαριστώ θερμά όλους όσους με εμπιστεύθηκαν και όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια μου μέσα από την νευραλγική ιδιότητα του Εκπροσώπου Τύπου. Τέλος, ευχαριστώ και εσάς κ. Πρόεδρε για την συνεργασία που είχαμε.

Μετα τιμής,
Γιάννης Καλλιάνος

Ξένο σώμα αισθανόταν στην Ένωση Κεντρώων ο Γιάννης Καλλιάνος το τελευταίο διάστημα. Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος πριν από λίγο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα, είχε εκφράσει επανειλημμένως τη δυσαρέσκειά του στον Βασίλη Λεβέντη αναφορικά με τη στάση που κρατά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη δυσαρέσκεια αυτή του επανέλαβε σε συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, παρουσία και του Μάριου Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Καλλιάνος εξέφρασε τα παράπονά του σχετικά με τον προγραμματισμό του κόμματος και τη διαφωνία του σε σχέση με κάποιες θετικές δηλώσεις που γίνονται για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Λεβέντης διαβεβαίωσε τον κ. Καλλιάνο πως η Ένωση Κεντρώων δεν θα συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, του συνέστησε να μην αγχώνεται και να μην σκέφτεται λανθασμένα. Οι δυο τους συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, φαίνεται πως το γυαλί είχε ραγίσει, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να αποφασίσει να αποστείλει την επιστολή αποχώρησής του. Από το περιβάλλον του κ. Καλλιάνου επισημαίνουν πως πλέον η Ένωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα που δεν τον εκφράζει και ο ίδιος δεν μπορεί να εκδίδει ανακοινώσεις με τις οποίες δεν συμφωνεί.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι ο Γιάννης Καλλιάνος θα συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην κυβέρνηση, ωστόσο διευκρινίζουν ότι δεν έχει συνομιλήσει με άλλο κόμμα.

Πολλά ακούγονται για τον άντρα που για πολλούς κρύβεται πίσω από την είσοδο του Βασίλη Λεβέντη στη βουλή.

Πρώτον ότι ο λόγος αποχώρησης του Γιάννη Καλλιάνου από το κόμμα ουσιαστικά οφείλεται στο «φλερτ» του Λεβέντη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Παρότι ο ίδιος ο πρόεδρος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας ή στήριξης στον Τσίπρα, ο πρώην μετεωρολόγος της ΕΡΤ δεν πείστηκε επιλέγοντας το δρόμο της αποχώρησης.

Δεύτερο και σημαντικότερο είναι ότι ο 38χρονος άντρας έχει ήδη αφήσει καλές εντυπώσεις στον πολιτικό στίβο, με πληροφορίες να μιλούν ότι άλλα κόμματα του κέντρου και της κεντροαριστεράς τον θέλουν στο «δυναμικό» τους!

Διαβάστε ποια η συμφωνία που έκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βασίλη Λεβέντη και ποιος ο νέος έρωτας στη Βουλή με απλή εργαζόμενη και βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.