Game of Thrones για τηλεοπτικές άδειες: Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός, θα κουφαθείτε

Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών για τα κανάλια;

Την ερχόμενη τρίτη όλα αλλάζουν, την ερχόμενη τρίτη 9 από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας αλλά και ιδιοκτήτες ιστορικών καναλιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με μοναδικό όπλο τα.. εκατομμύρια τους και μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση μιας τηλεοπτικής άδειας.

Το κλίμα βαρύ, ο χώρος που θα διεξαχθεί η δημοπρασία «φρούριο» και η υπομονή μεγάλη για τους καναλάρχες και τους υπεύθυνους του διαγωνισμού, για μια ιστορική για τα δεδομένα διαδικασία αδειοδότησης, που πρώτη φορά στα χρονικά θα λάβει χώρα, παρόλο που πολλές έως τώρα κυβερνήσεις είχαν εξαγγείλει αλλά ποτέ καμιά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών( 5 από το καθένα) θα είναι κλεισμένοι για πάνω από 48 ώρες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (booth), για να ριχτούν για τα καλά στην μάχη των αδειών και να διεκδικήσουν μια από τις 4 πολυπόθητες θέσεις καναλιών σε πανελλήνια εμβέλεια.

Στον εν λόγο χώρο θα υπάρχουν ράντσα για να ξεκουράζονται καθώς και όλα τα κομφόρ τα οποία θα χρειαστούν για να ανταπεξέλθουν αυτού του μίνι reality το οποίο οι ίδιοι άρχισαν να αποκαλούν έτσι.

Η διαδικασία και ο τρόπος διεξαγωγής της έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους εκπροσώπους των καναλιών αλλά και στην αντιπολίτευση καθώς η χορήγηση της πρώτης από της τέσσερις άδειες θα δοθεί μετά από 12 ώρες με τον κάθε υπεύθυνο να πρέπει να παραμείνει μέσα στο δωματιάκι του μέχρι και το τέλος της διαδικασίας χωρίς να έχει επικοινωνία με τον έξω κόσμο και ενώ θα επιτρέπεται να πηγαίνει μόνο στην τουαλέτα και αυτό με συνοδεία αστυνομικού!

Να αναφέρουμε επίσης ότι όλοι οι χώροι θα επιτηρούνται από κάμερες ασφαλείας για την διασφάλιση της ακεραιότητας της δημοπρασίας.

Ποιο θα είναι οι επικεφαλής των εταιρειών:

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι επικεφαλής για το κάθε κανάλι θα είναι οι εξής:

O Βαγγέλης Μαρινάκης θα είναι ο πρωτοστάτης της εταιρείας Alter Ego, o Δημήτρης Κοντομηνάς φαίνεται ότι θα είναι στο «τιμόνι» για λογαριασμό του ALPHA, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα εκπροσωπήσει τη νέα εταιρεία Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος ενώ επικεφαλής της εταιρείας DIMERA θα είναι ο Ίβαν Σαββίδης.

Ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας (γιος του Χρήστου Καλογρίτσα) θα «βαστάει» τα ηνία της ομώνυμης εταιρείας ενώ ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος θα ενταχθεί επικεφαλής της αντιπροσωπίας του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Για λογαριασμό του STAR θα παραστεί ο διευθυντής του καναλιού Κάρολος Αλκαλάι ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν στο «τιμόνι» του ANT1 θα καθίσει ο Θοδωρής Κυριακού, η ο διευθυντής του σταθμού, Στρατής Λιαρέλης.

Τέλος σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στο τραπέζι για λογαριασμό του ΕPSILON TV θα καθίσει ο ιδιοκτήτης του καναλιού, Φίλιππος Βρυώνης.

Η Διαδικασία της Δημοπρασίας:

Κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ. Όταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο.

Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα.

Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.

Να αναφέρουμε ότι πληροφορίες λένε ότι το χρηματικό ποσό που θα πέσει στο τραπέζι θα κυμαίνεται από 10 έως 20 εκατομμύρια ευρώ!-

Οι κατηγορίες

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι πολιτικές επιπτώσεις αυτής της ηλεκτρονικής διαδικασίας δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια ενώ η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της και συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της και διατυμπανίζει πως κατάφερε επιτέλους να ολοκληρώσει έναν διαγωνισμό για τον οποίο όλοι στην αρχή στοιχημάτιζαν ότι δεν θα τελειώσει ποτέ.

Την διαδικασία θα παρακολουθούν 10 περιπολικά και οχήματα της αστυνομίες καθώς δεν είναι καθόλου απίθανο τα αίματα να ανάψουν ξανά όπως και στην πρόβα τζενεράλε του διαγωνισμού όπου οι λεκτικοί διαπληκτισμοί και οι φωνές, «δονούσαν» την ατμόσφαιρα και την έκαναν εξαιρετικά «ηλεκτρισμένη».

Η διαδικασία της δημοπρασίας θα λάβει χώρα στο κτήριο της ΓΓΕ στην Καλλιθέα.

Επίσης θα υπάρχουν απ΄έξω δύο ασθενοφόρα με πλήρη κινητή νοσοκομειακή κάλυψη για παν ενδεχόμενο, ενώ στις οδούς Φραγκούδη και Πάντου θα σταθμεύσουν και οι 36 λιμουζίνες με τους συνοδούς και τη φρουρά των καναλαρχών.

Μέσα στην όλη διαδικασία να αναφέρουμε ότι οι υπεύθυνοι και οι εκπρόσωποι του κάθε τηλεοπτικού σταθμού θα φάνε καλά καθώς καφές, χυμοί, κέικ, κρουασανάκια, κουλουράκια, τσουρεκάκια και ποικιλία σάντουιτς θα είναι κάποιες από τις επιλογές πρωινού και δεκατιανού.

Το μεσημεριανό από την άλλη περιλαμβάνει:

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια
κοτόπουλο με ρύζι και λευκή σάλτσα λαχανικών
Μπιφτέκι κοτόπουλο με λαχανικά
Μπιφτέκι ανάμεικτο (μοσχάρι 80% και χοιρινό 20%) με πατάτες φούρνου
Μοσχαράκι νουά με ρύζι και πατάτες φούρνου
Ταλιατέλες με κιμά
Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και κρέμα
Μπριάμ λαχανικών φούρνου
Βραδινό

Ρολό χοιρινό γεμιστό με τυριά και πιπεριές
Ρολό χοιρινό με πατάτες φούρνου και ρύζι
Κοτόπουλο με πατάτες
Μουσακάς
Παστίτσιο
Κινέζικο πιάτο γλυκόξινο κοτόπουλο με νουντλς
Τομάτες γεμιστές με ρύζι
Φυσικά δεν θα λείπουν τα γλυκά και τα παγωτά.

Το μενού έχει αναλάβει εταιρεία catering έναντι 12.000 ευρώ, η οποία έχει πληρωθεί από τους συμμετέχοντες στην διαδικασία, καθώς έχουν καταβάλει παράβολο 30.000 ευρώ έκαστος.

Διαβάστε ποιοι είναι οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.