Οργή Καραμανλή για Κυριάκο Μητσοτάκη: Γιατί κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ

Γιατί τα έχει βάλει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κώστας Καραμανλής;

Εξοργισμένος είναι ο Κώστας Καραμανλής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ο Κώστας Καραμανλής θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον προστατεύει από τις επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία 24ωρα, μετά τη δίωξη κατά του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Γεωργίου, με την κατηγορία ότι «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009 στο 15,8%, στοχεύοντας στην ενοχοποίηση της κυβέρνησης της ΝΔ για τη χρεοκοπία που ακολούθησε.

Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι με τη δίωξη στον κ. Γεωργίου, ουσιαστικά «αθωώνεται» ο ίδιος και όλη η ευθύνη για τα μνημόνια πέφτει, πλέον, στις πλάτες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

«Δεν είναι τυχαίο», φέρεται να λέει στους συνομιλητές του, ότι «μετά την εξέλιξη αυτή εκδηλώθηκαν μαζικές επιθέσεις εναντίον μου από το ΄σύστημα Σημίτη΄, τόσο πολιτικά όσο και δημοσιογραφικά. Ούτε ότι το ίδιο κάνουν τα ΄ορφανά΄του Παπανδρέου. Το ερώτημα είναι τι κάνει το δικό μας κόμμα, η ΝΔ».

Με το τελευταίο ρητορικό ερώτημα εκφράζει τη σφοδρότατη δυσαρέσκειά του για την «άχρωμη» και «άοσμη» ανακοίνωση της ΝΔ -ενδεικτική, όπως ιχυρίζονται συνεργάτες του, της απόστασης που θέλει να τηρήσει από την υπόθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, διατυπώνεται η απορία «γιατί να ταυτιστεί με τη διακυβέρνηση Καραμανλή ο νέος αρχηγός της ΝΔ, από τη στιγμή που δεν ήταν καν μέλος της;

Πολύ περισσότερο αν πιστεύει ότι στην οικονομία τα έκανε ρόιδο»; Είναι χαρακτηριστικό ότι υπενθυμίζει τους χιλιάδες διορισμούς στο δημόσιο, που επιβάρυναν υπέρμετρα το δημόσιο χρέος.

«Ποιος λησμονεί ότι ο Μητσοτάκης ήταν ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που δεν ψήφισε για τον λόγο αυτό τον Προκόπη Παυλόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας»; Και περαιτέρω: «γιατί να γίνει πολιτικός συνήγορος του Καραμανλή, ο οποίος τον πολέμησε με όλους τους τρόπους, στηρίζοντας τον Βαγγέλη Μειμαράκη για ηγέτη της ΝΔ»;

Πράγματι, ποιος ξεχνά την επαναλαμβανόμενη δήλωσή του, την περίοδο της εσωκομματικής αναμέτρησης, ότι «αν εκλεγώ δεν θα χρωστάω τίποτα σε κανένα»;

Διαβάστε τους λόγους που βρίσκεται στο στόχαστρο ο Κώστας Καραμανλής για τα σκάνδαλα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.