Θρήνος στην κηδεία του Μπάρκουλη: Σπάραξε ο γιος του στο ανοιχτό φέρετρο [φωτο]

Τι έγινε στην κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη;

Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη.

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, συγκεντρώθηκαν σήμερα, στο Κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης, για να αποχαιρετίσουν τον Ανδρέα Μπάρκουλη.

Ο αξέχαστος ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε την Τρίτη σε ηλικία 80 ετών, έπειτα από χρόνια ταλαιπωρία και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η σύζυγός του, Μαίρη και ο μικρότερος γιος του Νίκος ήταν συνεχώς στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα που έδινε «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή.

Δίπλα στο παιδί και τη σύζυγό του ήταν σήμερα η Άννα Φόνσου από το σπίτι του ηθοποιού, καθώς και δεκάδες συνάδελφοι του Ανδρέα Μπάρκουλη.

Ανάμεσά τους ο Ντίνος Καρύδης, ο Ανέστης Βλάχος, ο τραγουδιστής Τέρης Χρυσός και η Ματούλα.

Την αλήθεια για την κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης θέλησε να πει η χήρα του αείμνηστου ηθοποιού.

Η Μαρία Μπάρκουλη είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους:

«Ακούστηκαν διάφορα ότι έγινε έρανος για την ταφή του Ανδρέα Μπάρκουλη. Είναι αισχρό ψέμα. Και το «Σπίτι του Ηθοποιού» και το Υπουργείο Πολιτισμού προσφέρθηκαν για να αναλάβουν τα έξοδα της ταφής. Αλλά επειδή η κα Γιαννοπούλου ήταν φίλη του Μπάρκουλη εδώ και 15 χρόνια και έχει γραφείο κηδειών είχαμε κανονίσει να αναλάβει την ταφή.

Ο κ.Μωραλης είχε προτείνει να γίνει η ταφή του Μπάρκουλη στον Πειραιά γιατί ήταν Πειραιώτης και ήταν η τελευταία του επιθυμία. Πήραμε στο Δημαρχείο και μας πρότεινε ο κ.Μώραλης να ταφεί στο Σχιστό. Δεν θα επέτρεπα να ταφεί ένας Μπάρκουλης στο Σχιστό, είναι κρανίου τόπος. Το υπουργείου Πολιτισμού έχει αναλάβει να σκεπάσει τον τάφο με δικά του έξοδα και τους ευχαριστώ. Είναι κρίμα και στον θάνατο του να τον εκμεταλλεύονται, έπρεπε να πω την αλήθεια».

Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη.

Ο γιος του αγαπημένου ηθοποιού, ο 15χρονος Νίκος, «κρατούσε» όσο διαρκούσε η νεκρώσιμος ακολουθία. Ομως δεν άντεξε και ξέσπασε την ώρα που ο πατέρας του κατέβαινε στην τελευταία του κατοικία και άνοιξε το καπάκι από το φέρετρο.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη:






Διαβάστε ποιο νεκροταφείο αρνήθηκε την ταφή του Ανδρέα Μπάρκουλη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.