Πέθανε ο μεγιστάνας Κώστας Μήτσης που ξεκίνησε από το μηδέν. Βιογραφικό

Ποιος ήταν ο Κώστας Μήτσης που πέθανε και πώς έφτιαξε την περιουσία του;

«Έφυγε» ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ξενοδόχους και ιδιοκτήτης του «Αδέσμευτου Τύπου» και της «Βραδυνής», ο Ηπειρώτης Κώστας Μήτσης.

Ο Κώστας Μήτσης γεννήθηκε στο Κρυονέρι Πωγωνίου στα Ιωάννινα και σε ηλικία δέκα ετών, στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ήρθε στην Αθήνα για να βρει την τύχη του.

Στην μεταπολεμική ελληνική πρωτεύουσα που προσπαθεί να ορθοποδήσει και σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, ο κ. Μήτσης καταπιάστηκε με μια σειρά από δουλειές ολοκληρώνοντας παράλληλα τη φοίτησή του στον 1ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Πλάκα.

Στο βιογραφικό του Κώστα Μήτση υπάρχουν πολλές δουλειές. Ξεκίνησε ως πωλητής ενδυμάτων και στη συνέχεια έφτιαξε πλεκτήριο στο Γαλάτσι. Αργότερα μεταπήδησε στον τουρισμό δημιουργώντας 25 περίπου ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη τη χώρα.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών, Κώστα Μήτσης ξεκινά την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανοίγοντας την πρώτη του βιοτεχνία, που ασχολείται με την κλωστοϋφαντουργία. Από την πρώτη κιόλας αυτή επιχειρηματική απόπειρα διαφαίνεται η επιτυχία με αποτέλεσμα η βιοτεχνία να φτάσει να απασχολεί 170 άτομα, σε λιγότερα από δέκα χρόνια.

Σήμερα ο όμιλος επιχειρήσεων Mitsis δραστηριοποιείται στις εκδόσεις, την κλωστοϋφαντουργία, τα κατασκευαστικά και την οινοποιία. Η καρδιά, όμως, των επιχειρήσεων χτυπάει στην φιλοξενία και τον τουρισμό.

Αφήνοντας πίσω τα όνειρα για μια καριέρα στο θέατρο και επιλέγοντας τον τομέα της φιλοξενίας από τα ναυτιλιακά, ο κ. Μήτσης ανοίγει το 1978 το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Ramira στο νησί της Κω. Είναι η πρώτη σελίδα, ο πρώτος σταθμός σε μια πορεία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ακολουθούν ξενοδοχεία στη Ρόδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Μύκονο, την Αθήνα, τα Ιωάννινα και τα Καμένα Βούρλα.

Παράλληλα ο Κώστα Μήτσης ασχολήθηκε με τον Τύπο, έχοντας στην ιδιοκτησία του τον «Αδέσμευτο Τύπο» και τη «Βραδυνή».

Η κηδεία του θα γίνει στο χωριό του,στο Κρυονέρι Πωγωνίου, όπως επιθυμούσε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.