Μονιμοποίηση 1.000 στρατιωτών στις ένοπλες δυνάμεις: Ποιους αφορά

Ποιους αφορά η μονιμοποίηση στις ένοπλες δυνάμεις;

Θα μονιμοποιηθούν 1.000 στρατιώτες, που θα καλύψουν κάποιες κρίσιμες ειδικότητες, αφού οι ελλείψεις σε χαμηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ μεγάλες.

Έτσι, λοιπόν, στο πλαίσιο ενίσχυσης του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων και με δεδομένο το περιοριστικό δημοσιονομικό πλαίσιο λειτουργίας τους, το οποίο έχει οδηγήσει στον δραστικό περιορισμό εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές των κλάδων (μείωση περίπου 30%) και στη μη πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση αποφάσισε την ενεργοποίηση του Θεσμού της Ανακατάταξης Οπλιτών Βραχείας Περιόδου (ΟΒΑ).

Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η σχετική διοικητική διαδικασία ανακατάταξης υπηρετούντων οπλιτών ή προσφάτως απολυθέντων, για χρονική περίοδο δύο ετών, με δυνατότητα παράτασης ενός έτους, για 600 ΟΒΑ για τον Στρατό Ξηράς, 200 για το Πολεμικό Ναυτικό και 200 για την Πολεμική Αεροπορία.

Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τους ΟΒΑ περιγράφεται λεπτομερώς στον Ν. 1911/1990 (άρθρο 13) και στον Ν. 3648/2008 (άρθρο 17).Σκοπός του εν λόγω θεσμού είναι οι οπλίτες, οι οποίοι θα ανακαταταχθούν, να καλύψουν μάχιμες μονάδες των τριών όπλων.

Διαβάστε γιατί σήμανε συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω Τουρκίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.