Προσλήψεις: 4.633 μόνιμοι-1800 εποχικοί στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, πότε και πώς αιτήσεις

Πώς γίνονται οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ;

Από το Σεπτέμβριο με την δημοσίευση από το ΑΣΕΠ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των πρώτων προκηρύξεων για 4.633 προσλήψεις μονίμων και αορίστου χρόνου σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ ολοκληρώνεται ο κύκλος των προσλήψεων για το 2016.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και αρμόδιων Υπουργείων και μετά από έγκριση της τριμελούς επιτροπής αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το ΑΣΕΠ και να κληθούν οι υποψήφιοι να υποβάλουν αιτήσεις για τις προσλήψεις εντός του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου για τουλάχιστον 3 προκηρύξεις για το Δημόσιο.

Η πρώτη θα αφορά την πρόσληψη 28 μονίμων τεχνικών στην Τράπεζα της Ελλάδος,49 ελεγκτών στο Υπουργείο Οικονομικών και 60 πτυχιούχων Πληροφορικής (Π.Ε-Τ.Ε) σε διάφορους φορείς του Δημοσίου.

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα το πότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για 2300 γιατρούς και νοσηλευτές στο ΕΣΥ με το σύστημα των μορίων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Επίσης για το Φθινόπωρο και έως το τέλος του χρόνου προγραμματίζεται η πρόσληψη 450 υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ (300 ΕΥΔΑΠ και 150 ΕΥΑΘ), 996 οδηγών και τεχνικών στις αστικές συγκοινωνίες και 750 μονίμων δικαστικών υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων (δικαστικοί επιμελητές, πληροφορικής, γραμματείς κλπ) για να στελεχώσουν δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα.

Αναφορικά με το εποχικό και έκτακτο προσωπικό σχεδιάζεται η πρόσληψη 700 συμβασιούχων σε κέντρα κοινότητας (ψυχολόγοι,επισκέπτες υγείας κλπ), 800 εποχικών σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς ,και 300 σε εφορίες αρχαιοτήτων.

Διαβάστε ποια μεγάλη εταιρεία προχωρά σε 150 προσλήψεις και ποιους αφορά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.